08:52, tor, 23. Apr

Prijeli več tujcev, ki so hoteli ilegalno prečkati mejo





Policisti prijeli več tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško, ter hrvaškega in ukrajinskega voznika.

Slika je simbolna.

Danes,  zgodaj zjutraj so policisti na območju PP Šentilj prijeli sedem tujcev, domnevno  državljanov  Pakistana, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Še osem jih je uspelo prestopiti tudi državno mejo z Avstrijo,  vendar  so  jih avstrijski varnostni organi uspeli prijeti in jih predali slovenskim policistom. Vseh 15 je med postopkom zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v Azilni dom.

Prav tako so včeraj,  okrog  23.  ure, policisti na območju PP Podlehnik obravnavali hrvaškega  voznika,  ki  je  v vozilu prevažal pet državljanov Turčije, ki so ilegalno  prestopili  državno  mejo.  Vozniku  je  bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Na  območju  PP  Ormož  pa  so  policisti  včeraj  zjutraj  ustavili vozilo ukrajinskega  voznika s poljskimi registrskimi oznakami, v katerem sta bila ob  ukrajinskem  sopotniku,  še  dva  državljana  Vietnama. Tudi državljana Ukrajine sta v pridržanju, ostali bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.