20:11, tor, 23. Apr

Pričetek festivala Mladi Maribor





Z rekreacijskim pohodom na Pohorje se bo danes v Mariboru začel 1. festival Mladi Maribor, namenjen napolnitvi urbanega prostora z energijo in aktivnostmi mladih. Program, ki bo trajal vse do konca maja, je sestavljen iz več kot 80 dogodkov, ki bodo potekali na različnih lokacijah in bodo zanimivi tako za mlade kot za druge generacije.

Zajeta slika

Festival Mladi Maribor poteka pod okriljem občinskega urada za kulturo in mladino in bo prvič izveden v letu, ko mineva 850 let od prve omembe Maribora oziroma mariborskega gradu v uradni listini. Po lanskem letu, ko je mesto gostilo Evropsko prestolnico mladih (EPM), je festival eden izmed korakov, preko katerih želijo dolgoročno graditi Maribor kot svetovljansko mesto za mlade.

V festivalske dogodke bo po napovedih organizatorjev vključenih okoli 40.000 mladih. Med drugim se bo zvrstilo več športnih dogodkov, koncertov, razstav, potopisnih predavanj in gledaliških predstav.

Ambasador prvega festivala bo mariborski nogometni zvezdnik Marcos Tavares, sicer pa bo dogodek mladim ponudil priložnost, da preko urbane kulture, ki je potrebna za razvoj posameznika in delovanje celotne družbe, razvijajo kreativnost ter izmenjujejo izkušnje.

Velik del prireditev se bo odvijal na osrednjem mariborskem Trgu Leona Štuklja, kjer bo med drugim potekala delavnica o spoznavanju kulturne dediščine skozi igro, organizirani bodo EU kotiček na prostem, 13. četvorka za Guinessov rekord in številni koncerti. Vse skupaj pa se bo 31. maja zaključilo z ledeno plažo v mestu oziroma z 12 urami elektronske glasbe. Vstop je prost za vse dogodke.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.