08:08, čet, 18. Apr

Prevzem novega vozila urgentnega zdravnika





Organizacijska enota Nujne medicinske pomoči ZD Adolfa Drolca Maribor je danes dobila novo vozilo urgentnega zdravnika.

Velika pridobitev za transport urgentnega zdravnika
Velika pridobitev za transport urgentnega zdravnika

Pridobitev novega vozila je zagotovo večplastna. “Na eni strani smo veseli, da smo uspeli na razpisu, ki ga je pripravilo ministrstvo za zdravstvo, na drugi strani zaradi tega, ker ob razvoju urgentne medicine tudi urgentni zdravnik potrebuje svoje vozilo, na tretji strani pa moramo za to zagotavljati tudi varnost v izrednih razmerah – in prav temu je to vozilo namenjeno,” je povedal Jernej Završnik, direktor ZD Adolfa Drolca Maribor. Predvsem zaradi tega, ker pokrivajo z vožnjami veliko območje občin ustanoviteljic zdravstvenega doma, hkrati pa bo vozilo na voljo tudi dispečerskemu centru.

Že sedaj so sicer imeli več urgentnih vozil, želijo pa si, da imajo večjo, bolj intenzivno frekvenco zamenjav teh vozil. In dovolj sodoben avtopark, ki bi omogočal kakovostno oskrbo. Aleksander Jus, pomočnik direktorja za zdravstveno nego ZD Adolfa Drolca Maribor, je povedal, da skušajo biti v enoti nujne medicinske pomoči ves čas biti inovativni na vseh področjih in segmentih reševanja. Pred leti so prvi v Sloveniji uvedli reševalca motorista.

Novo pridobljeno vozilo bo lažje premagovalo težje dostopne terene. Tako da bodo lahko uvedli tudi srečevanje vozila in urgentnega zdravnika, zaradi česar bodo imeli hitrejši čas dostopa do pacienta in prvega ukrepanja.

Župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak, je poudaril, da so zdravstvenemu domu ob pridobivanju sredstev za novo vozilo za urgentnega zdravnika takoj priskočili na pomoč.

Ministrstvo za zdravstvo je namreč imelo časovno kratek razpis, na katerega pa se je morala prijaviti lokalna skupnost s potrjenim proračunom in potrjenim DIIP-om. Z nekaj vneme in pripravljenostjo jim je uspelo. Na razpisu so pridobili polovico potrebnih sredstev za nakup vozila, drugo polovico je dal zdravstveni dom. Z vozilom pa bodo zdaj lahko zagotavljali boljše več kakovostnih storitev, varnost,dostopnost in enake možnosti zdravljenja za vse prebivalce in paciente, ki uporabljajo storitve zdravstvenega doma.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.