20:26, pet, 19. Apr

Preiskava umora na Kidričevem zaključena





Mariborski kriminalisti so minuli konec tedna zaključili preiskavo poskusa umora, ki se je zgodil v noči s srede na četrtek v Kidričevem. Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so storilca prijeli že dan po dejanju in ga nato s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Kot je danes pojasnil Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov, je do dejanja prišlo, ko je 47-letnik v svojem stanovanju v pištolo streljal na 47 – letnika. “Na naslovu je zalotil svojo ženo s svojim znancem. pri tem se je med njimi vnel prepir, pri katerem je osumljenec izvlekel orožje s katerim je ustrelil proti oškodovancu. verjetno naključju je pripisati, da ga ni zadel in pri tem tudi resno poškodoval,” je pojasnil Munda. Ko se je napadeni uprl osumljencu, je slednji pobegnil iz stanovanja, žena in otrok pa pri tem nista bila poškodovana.  Moški je streljal tudi pri odhodu iz stanovanja, vendar je strel k sreči končal v podboju vrat. “Situacija je bila toliko bolj nevarna, ker je v stanovanju v času streljanja bil tudi osumljenčev 4-letni otrok, ki k sreči ni bil poškodovan,” dodaja Munda.

Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov; FOTO: PU Maribor
Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov; FOTO: PU Maribor

Osumljeni 47-letnik je bil po intenzivnem iskanju ob 11. uri prijet in pridržan na območju Lovrenca na Dravskem polju, po krajšem sledenju pa so ga aretirali na območju Ptujske gore. “Pri aretaciji se ni upiral, smo pa pri njem v nadaljevanju našli zadevno orožje, s katerim je izvršil to kaznivo dejanje. S hišno preiskavo pa smo našli tudi več nabojev, ki so se izstrelili v tem času,” je dodal Munda.

Po zbranih dokazih je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Kot so še ugotovili mariborski policisti, je bil motiv za storitev kaznivega dejanja brezobzirno maščevanje zaradi ljubosumja, osumljeni pa za pištolo, ki jo je uporabil, ni imel ustreznega dovoljenja.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja po 116. členu Kazenskega zakonika je sicer zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen, kazniv pa je tudi poskus.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.