13:48, pet, 29. Mar

Predstavitev filma Košarkar naj bo 2 v Mariboxu





V Mariboxu se je predstavila ekipa ustvarjalcev slovenskega filma Košarkar naj bo 2 avtorja in scenarista Primoža Suhodolčana. Film je nadaljevanje uspešnice Košarkar naj bo, posnete po literarni podlagi Suhodolčana.

Predstavitev filma Košarkar naj bo 2 (4)

V glavnih vlogah nastopajo Klemen Kostrevc, David Brodnik, Gaja Filač in mnogi drugi. Zgodba govori o najstnikih, ki ob odraščanju iščejo sebe, ob tem pa spoznavajo, da je v življenju treba vztrajati kljub padcem. Suhodolčan je težave, vzpone in padce najstnikov  skupaj z ekipo dobro začinil z njegovim znanim humorjem.

Družinsko komedijo so danes prikazali pred več kot 300 učenci, ki so še pred ogledom filma pozdravili pisatelja in scenarista Primoža Suhodolčana, režiserja Borisa Bezića, ter osrednje like, ki se vračajo na filmska platna v novi zgodbi: poleg Rante (Klemen Kostrevc) tudi njegovega najboljšega prijatelja Smodlaka (Matija Brodnik) in njegovo dekle Metko (Gaja Filač). Pisatelj in scenarist Suhodolčan je povedal: »Pisanje knjig in priprava scenarija sta dve popolnoma različni »športni« aktivnosti, vendar pa je pisanje scenarijev in delo s takšno ekipo, kot so glavni junaki drugega dela Košarkar naj bo, olajšali pisanje scenarija.” V šali pa je dodal še, da upa na skorajšnje nadaljevanje filma po vzoru uspešnice Igra prestolov. In če je pri prvem delu bil v vlogi scenarista sam, je pri drugem delu, kot je sam rekel, sodelovala celotna ekipa. Tudi Gaja Filač je poudarila, da je priprava na snemanje bilo timsko delo, da se je ekipa dobro ujela in dobro spoznala med sabo, zato je bilo samo snemanje sproščeno. Klemen Kostrevc pa je dejal, da mu je vloga Rante bila pisana na kožo, da je sam osrednjemu liku zelo podoben, ne samo po zunanjosti, ampak tudi po obnašanju. Matija Brodnik, ki v filmu igra Smodlaka, pa je povedal, da se je zelo veselil nadaljevanja filma, še posebej pa novega snidenja s staro ekipo. Predvsem s Klemnom Kostrevcem (Ranta), saj ga je v vmesnem času končno dorasel po višini. Filačeva, ki je v filmu ponovno očarala srce glavnega igralca, pa je poudarila, da je vse, kar v resnici šteje, srce in ne le zunanja lepota. Tako Suhodolčan kot Filačeva pa sta posebej izpostavila, da ima družinska komedija več sporočil za gledalce, eno pomembnejših je, da mora človek vztrajati, ne glede na vzpone in padce, saj za vsakim dežjem posije sonce. Zbrane šolarje so še pred ogledom filma ogrele članice plesne šole Miki ter košarkarji Sokoli, ki so prav tako del filma.

Predstavitev filma Košarkar naj bo 2 (2)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.