08:20, sre, 24. Apr

Predčasne volitve v Šentilju razburjajo





V Šentilju očitno ne poznajo sramu, saj izvajajo javno linčanje nad volilno komisijo. Marjeta Maher, žena zdajšnjega podžupana Vladimirja Maherja, je na okrajno volilno komisijo v Šentilju naslovila očitke, da je Irena Panasov (SDS) iz volišča odnesla nekaj glasovnic. Očitno se obstoječa oblast poslužuje tudi tovrstnih prijemov, vse, da bi na vodilnem položaju občine Šentilj ostali še en mandat. Okrajna volilna komisija je medtem jasno odgovorila, da gre za lažne obtožbe.

Kot je zapisala Marjeta Maher v očitkih, ki naj bi se zgodili, naj bi Irena Panasov iz stranke SDS  iz volišča odnesla nekaj glasovnic. “Kam in koliko ne vemo. Sprožili bomo ustrezne postopke,  od vas pa zahtevamo, da današnje glasovanje ponovite. Predlagamo,da volilne odbore usposobite za delo tako, da  bodo znali v  primerih  vmešavanja oseb, ki ne glasujejo, le te odstranili  iz volilnih mest, ker se je menda to tudi dogajalo,” je zapisala Maherjeva.

Okrajna volilna komisija (OVK) Šentilj je jasno odgovorila, da očitke Maherjeve ostro in v celoti zavračajo. “Volilni odbor, ki opravlja svoje delo v času predčasnega glasovanja, je za slednje v celoti usposobljen, zato so vaše drugačne navedbe povsem zgrešene in zavajajoče,” so zapisali.

obcina sentilj

Po podatkih, s katerimi OVK razpolaga, do “primerov vmešavanja oseb, ki ne glasujejo”, ni prihajalo in to tudi ne izhaja iz zapisnika o delu volilnega odbora, pa tudi sicer navedbe  tipa “menda” ostajajo zgolj na ravni pavšalnosti, “posledično pa jih niti ni mogoče verodostojno preveriti,” pravijo na OVK Šentilj.

Maherjeva je z navedbami krivo obdolžila Panasovo, kot tudi člane volilnega odbora in člane okrajne volilne komisije, za kar bodo v OVK sprožili ustrezne kazenske in druge postopke zoper vse odgovorne za takšna natolcevanja.

Volilni odbor, zadolžen za delo na predčasnem glasovanju, je po zaključku glasovanja 13.11.2018 prav tako pripravil zapisnik in iz katerega je razvidno, da je število glasovnic, ki so ostale po zaključku glasovanja dne 13.11.2018 točno in pravilno,” so zapisali v OVK Šentilj.

Zahtevo Maherjeve po ponovitvi predčasnega glasovanja so v celoti zavrnili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.