23:50, pet, 19. Apr

Predali 2.500 nogavic za brezdomce





Na današnji mednarodni dan prijaznosti sta podjetje Retorik in Zaposlitveni center Avantus predala Kraljem ulice kar 2.500 parov nogavic, ki jih bodo Kralji ulice razdelili brezdomcem po vsej Sloveniji. Nekaj so jih takoj razdelili na mariborskem sedežu Kraljev ulice v Preradovičevi ulici 17 a, kjer sicer brezdomci dobijo tudi pomoč in oporo.

Nogavice je prispeval Zaposlitveni center Avantus, kjer so sicer zaposleni tudi invalidi. Njihov direktor Matjan Cojhter pravi, da so se skupaj s podjetjem Retorik odločili za zbiranje in predajo nogavic brezdomcev, ker lahko s tako prijazno gesto dosežejo veliko. Njegova izjava je v posnetku:

Sicer pa je tokratni projekt del projekta “Prijazno je biti prijazen”, ki ga vodi podjetje Retorik. Polona Požgan, direktorica Retorika, pravi, da projekt “Prijazno je biti prijazen” teče že dve leti, znotraj tega pa skušajo prijaznost v komunikaciji razširiti med čim več Slovenci in Slovenkami: “Zdi se, kot da je prijaznost šla malo ven iz mode, hkrati pa je vsakdo vesel, če se mu nameni prijazno besedo, pa naj gre za poslovno ali privatno življenje.” Da bi današnji dan prijaznosti obeležili čim boljše, so se odločili, da pomagajo eni od najbolj ranljivih skupin – brezdomcem, “ki bi jim lepa beseda prišla prav.” In ker so povezani z Zaposlitvenim centrom Avantus, so se odločili, da podarijo nogavice, ki jih v tem podjetju likajo, “ter jih na neki simbolični ravni podarijo.” Izjava Polone Požgan je v posnetku:

Kralji ulice je organizacija, ki ima sicer sedež v Ljubljani, že nekaj let pa imajo prostore tudi v Mariboru, kjer delujejo predvsem na področju reševanja deložacij, v prostorih na Preradovičevi 17 a, pa nudijo tudi pomoč in podporo ranljivejšim skupinam ter izvajajo aktivnosti v okviru dnevnega centra. Vodja Kraljev ulice Bojan Kuljanac pravi, da so pred dobrimi tremi leti prišli v Maribor na povabilo stanovanjskega sklada, da bodo izvajali program preprečevanja deložacij. Tokratne donacije nogavic pa so veseli. Njegova izjava je v posnetku:

Je pa Kuljanac ob tej gesti povedal tudi to, da je velikokrat prav prijaznost tisto, kar brezdomci želijo. Da se jim ob stiku pogleda v oči in nasmehne, ne nazadnje, še pravi Kuljanac, je povabilo na čaj ali kavo s klepetom tisto, kar brezdomcem olepša dan. Tudi drobne stvari in dejanja namreč veliko štejejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.