21:20, čet, 25. Apr

Pred Trajkovićem na Grand Prixu le Rus Larin





S prvo tekmo Velikih nagrad, ki jo organizirajo v Rusiji, se začenja drugi del letošnje sezone. V Moskvi, kjer poteka prvi Grand Prix turnir ima Ivan Trajković status drugega nosilca. V vlogi prvega je Rus Vladislav Larin, tretji po osvojenih točkah je v Rusiji Anglež Mahama Cho.

Kot poroča WTF Slovenija, po minulem svetovnem prvenstvu, najpomembnejšem letošnjem tekmovanju, ki je bilo pred mesecem v Južni Koreji, prihaja na vrsto serija Velikih nagrad, ki je sestavljena iz treh klasičnih turnirjev in velikim finalom. To so tista tekmovanja, ki jih imajo v svojih rokovnikih zapisana v okrepljenem tisku najboljši taekwondoisti sveta. Ivana Trajkovića je bron s svetovnega prvenstva pripeljal na deseto mesto olimpijske lestvice v kategoriji nad 80 kilogramov.

V Moskvi, kjer poteka prvi Grand Prix turnir ima Trajković status drugega nosilca. V vlogi prvega je Rus Vladislav Larin, tretji po osvojenih točkah je v Rusiji Anglež Mahama Cho. “Odlično izhodišče pomeni, da se bo Trajković v prvem in drugem krogu pomeril z nasprotniki, ki so na olimpijski lestvici med tridesetim in sedemdesetim mestom. Ker si je kar nekaj dobitnikov medalj po svetovnem prvenstvu vzelo nekoliko daljše počitnice, ima Ivan veliko priložnost, da tudi v Moskvi poseže po visoki uvrstitvi,” poroča WTF Slovenija.

A k temu dodajajo, da bo moral biti zelo pozoren, saj se bo boril tudi proti težkokategornikom. Danes je vrhunski športnik brez težav opravil s tehtanjem, jutri pa bo šlo zares. “Prihaja tisto pravo. Res komaj čakam, da vidim, kako se bom boril proti tem tudi za nekaj deset kilogramov težjim silakom. Da ugotovim, v kolikšni meri sem konkurenčen z manj kilogrami. Kot na vsakem turnirju imam tudi v Moskvi visoka pričakovanja. Je pa dejstvo, da enako razmišlja še vsaj deset, petnajst udeležencev te tekme. Res je, da nas je v kategoriji nekoliko manj in da je nekaj mest ostalo prostih, a bo tekma kljub temu naporna. Po lanskih kvalifikacijah olimpijske igre se bo Trajković znova pomeril z višjimi in težjimi nasprotniki. Taktike ne bom spreminjal. Moja glavna prednost pred višjimi borci je moja hitrost. Ob tem moram biti pozoren na njihove udarce v glavo, saj jim ti prinašajo največje možno število točk. Če mi na začetku dvobojev pobegnejo za nekaj točk, jih bom težko ujel. Dejansko bom moral biti vseskozi zelo aktiven. Bo naporno, a se tako tudi pripravljam. Sistem velikih nagrad je zasnovan tako, da je vsak mesec na programu po en turnir. Temu so se prilagodili v Trajkovićevem taboru. Na teh štirih turnirjih je možno osvojiti veliko točk za svetovno lestvico in si na ta način zagotoviti napredovanje. A so pred nami (olimpijske igre 2020) še tri leta. Dejansko nastopamo v kategoriji, v kateri je Ivan zelo konkurenčen. Kar se olimpijske kategorije tiče, bomo videli, kako nam bo šlo. Odvisno od dogajanja v naslednjih mesecih se bomo prilagajali razmeram,”  je povedal Trajkovićev trener Kristijan Kovačič.

Z veliko nagrado številka ena bodo začeli jutri. Na programu bodo dvoboji ženskih kategorij do in nad 67 kilogramov ter moške nad 80 kilogramov. V soboto bodo tekmovali v ženski kategoriji do 49 kilogramovin v moških do 58 in 80 kilogramov. Zadnji dan turnirja bosta na programu že preostali kategoriji. Ženska do 57 kilogramov ter moška do 68 kilogramov.  Organizatorji so izkoristili prisotnost večjega števila najboljših borcev sveta, saj bodo neposredno po turnirju izpeljali še Odprto prvenstvo Rusije, še pišejo na WTF Slovenija.

Naslednja velika nagrada bo od 22. do 24. septembra v maroškem Rabatu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.