15:04, pet, 29. Mar

PP Ormož danes dobila šest novih kontejnerjev za obravnavo in policijsko pridržanje migrantov





Spričo porasta nedovoljenih prehodov čez hrvaško-slovensko mejo bo policijska postaja Ormož danes dobila šest novih kontejnerjev za obravnavo in policijsko pridržanje migrantov. Uporabljati naj bi jih začeli v torek. Na mariborski policijski upravi poudarjajo, da kontejnerji v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev.

FOTO: MP produkcija
Kot so v današnjem sporočilu za javnost izpostavili na mariborski policijski upravi, so lani na ozemlju Slovenije obravnavali 73 odstotkov več nedovoljenih prehodov kot v letu 2018. Znaten porast nedovoljenih prehodov državne meje je tudi na območju Policijske uprave Maribor, saj so v letu 2019 obravnavali 1449 nedovoljenih prehodov, kar predstavlja 195-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2018.

“Zaradi učinkovitejše organizacije dela ter z vidika zagotavljanja zdravja pri delu bomo danes na policijsko postajo Ormož pripeljali in v torek v funkcionalno celoto postavili šest kontejnerjev. Kontejnerji so namenjeni izključno za obravnavo in policijsko pridržanje skupin oseb, ki na območju Policijske uprave Maribor nedovoljeno prestopajo državno mejo, ter v nobenem primeru ne bodo služili za nastanitev tujcev,” so poudarili.

Takšne kontejnerske funkcionalne celote so že postavljene na območju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana in Koper. Na mariborski policijski upravi posebej izpostavljajo, da “ob postavitvi teh kontejnerjev ne gre za ustanovitev oziroma postavitev nikakršnih centrov, ampak izključno za izboljšanje pogojev dela policistov in za izboljšanje pogojev zadržanih oseb, ki so v policijskih postopkih zaradi nedovoljenega prehoda državne meje”.

Prav na območju policijske postaje Ormož je bilo namreč v preteklosti prijetih največ oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, so še opozorili.

Kontejnerje bodo postavili na območju ob stavbi policijske postaje Ormož, je za STA pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na mariborski policijski upravi Miran Šadl.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.