14:30, čet, 28. Mar

POZOR: Ti izdelki so lahko zdravju nevarni!





Podjetje Eta Kamnik je iz prodaje odpoklicalo zamrznjen grah madžarskega porekla, saj ne morejo izključiti možnosti kontaminacije izdelka z bakterijo listerio monocytogenes.

zelenjava1

Lot oznaki pakiranega zamrznjenega graha (450 g) sta 09617 in 08917 ter večjega pakiranja zamrznjenega graha (2500 g) 07917, rok uporabe pa 14. marec 2019.

Podjetje Eta Kamnik kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, v nasprotnem primeru pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz podjetja Eta Kamnik.

Podjetje Greenyard N.V. je poleg svoje špinače s smetano in zelenjavne mešanice zaradi možnosti kontaminacije z bakterijo listeria monocytogenes iz prodaje odpoklicalo še dodatna živila, so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Iz prodaje so tako odpoklicali še izdelke mešana zelenjava za francosko solato 2,5 kg, sladka koruza 5 kg, korenje kocke 2,5 kg, wax fižol narezan 2,5 kg, fižol narezan 2,5 kg, grah 2,5 kg, MIX Djuvec 2,5 kg in grahETA.

Kot so navedli, lahko listeria monocytogenes privede do težjih bolezni želodca oziroma črevesja (listerioza), ki ima podobne simptome kot virus gripe. Pri nekaterih rizičnih skupinah (nosečnice, majhni otroci, starejši in osebe z oslabljenim imunskim sistemom) je lahko napredovanje bolezni zelo resno. Zaradi tveganja za zdravje, kupce naprošajo, da odpoklic upoštevajo in zgoraj navedenih izdelkov ne uživajo.

Podjetje Pekarna Pečjak je iz prodaje odpoklicalo zelenjavne polpete in polpete brokoli-cvetača, za katere je zelenjavo dobavilo madžarsko podjetje Greenyard Frozen Hungary, zaradi možnosti kontaminacije zelenjave z bakterijo listeria monocytogenes.

Podjetje Pekarna Pečjak kupce prosi, naj preverijo številko šarže in obvestijo Pekarno Pečjak o zalogi spornega izdelka. V Pekarni Pečjak bodo zalogo prevzeli pri kupcih ter izdelek zamenjali za novega ali izdali dobropis. Če to ni mogoče, pa v podjetju priporočajo, naj izdelek zavržejo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.