19:46, čet, 28. Mar

POZOR: Nova prevara za krajo avtomobila!





Na parkiriščih so se pojavile nove oblike zavajanja voznikov. Tatovi za brisalec zataknejo ponarejenih 50 evrov, s čimer zamotijo voznika, ki lahko zato ostane brez avtomobila. Na Policijski upravi Maribor so z novo obliko prevare že seznanjeni.

Na dobro obiskanih parkiriščih, denimo pri nakupovalnih centrih, so se pojavile nove vabe očitno spretnih tatov. Voznik običajno opazi bankovec šele, ko sede v avtomobil, ga že zažene in pogleda na vetrobransko steklo. Seveda ne ve, da je ponarejen, zato je najbolj običajna reakcija, da med prostim tekom motorja voznik izstopi iz avta. Prav na to čakajo tatovi. Ponaredek bankovca je zataknjen na desni strani vozila, da mora voznik po njega okoli prednjega ali okoli zadnjega dela vozila. Pri tem običajno pusti celo odprta vrata, ko doseže bankovec, pa tat skoči za volan in odpelje avtomobil.

FOTO: PU Maribor
FOTO: PU Maribor

Takšnih kraj je čedalje več in ljudje trumoma nasedajo, sploh voznice“, je v opozorilu, ki ga je v uredništvo poslala po elektronski pošti, zapisala bralka, ki ni želela biti poimenovana. Voznikom svetuje naj ne izstopajo iz avta, da bi vzeli denar, ampak naj takoj odpeljejo svoje vozilo. “Bankovec pustite tam, kjer je, ga boste že doma odstranili“, še piše bralka. Miran Šadl iz PU Maribor pa je pojasnil, da so s tovrstnim načinom izvrševanja kaznivih dejanj “seznanjeni, vendar takih primerov v Sloveniji še nismo zabeležili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.