07:40, sre, 24. Apr

Požar v Surovini še vedno onesnažuje, Matjašič za sklic izredne seje





Gašenje požara, ki je v ponedeljek izbruhnil v družbi za predelavo odpadkov Surovina v Mariboru, se bo nadaljevalo tudi danes. Gre namreč za zahtevno intervencijo, ki jo je še dodatno otežilo porušenje strehe objekta, v katerem je zagorelo. Požar je sicer omejen in ni nevarnosti, da bi se širil.

Še vedno velja, da se bližnji prebivalci naj se ne zadržujejo na prostem in naj zaprejo okna. Prihaja namreč do onesnaženja zraka zaradi dima, ki je nastal pri gorenju skladiščenih snovi, drugače pa naj ne bi bilo nevarnosti za okolico.

Vir: ARSO

Kot smo že poročali je v podjetju Surovina v ponedeljek zagorelo malo po pol eni uri v hali velikosti 50 krat 70 metrov, kjer skladiščijo mešane odpadke. Goreti so začeli skladiščeni predelani biološki odpadki, pripravljeni za trdno gorivo, požar pa se je hitro razširil še na zunanjo deponijo. Po prvih ocenah gasilcev je ogenj zajel približno 5000 kubičnih metrov odpadkov, po prvih nestrokovnih ocenah, ki so jih posredovali policisti, pa je povzročil za okoli tri milijone evrov materialne škode, poroča STA.

Danes bodo po besedah direktorja Gasilske brigade Maribor Aleša Ciringerja nadaljevali s polno paro. Z delovnimi stroji, ki jih zagotavlja Surovina, bodo razkopali vse in pogasili vsa žarišča.

Mariborski mestni svetnik podal pobudo za sklic izredne seje mestnega sveta

Na socialnem omrežju Facebook je mariborski mestni svetnik Matic Matjašič pozval k sklicu izredne seje: “Dovolj je stopiti ven in povohati, pa je vsem jasno, da trije požari v enem tednu v Surovini niso normalna zadeva, ampak dogodek, ki ima vsaj trenutne, upam da ne trajne posledice, na kvaliteto zraka in življenja v mestu. Ker je prav, da dobimo pojasnila, pomirimo strahove in razjasnimo situacijo, predvsem pa, da se nam ne zgodi “drugi Kemis” sem danes kolegom svetnikom in županu MOM predlagal izredno sejo mestnega sveta MOM,” je zapisal.

Vir: FB Matic Matjašič

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.