16:13, pet, 19. Apr

Zbitje pešca na železnici





Policija je bila 30. 11. 2013, malo pred 16. uro obveščena, da je na železniški postaji Tezno potniški vlak zbil pešca. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci.

Policisti so ugotovili, da je 64-letni pešec, ki je v rokah nosil gorsko kolo, ob 15.48 prečkal železniško progo izven prehoda, iz smeri Češke ulice proti Zagrebški cesti. V trenutku, ko je prečkal tir I, je iz njegove leve strani pripeljal potniški vlak znamke ICS (Pedolino), ki ga je upravljal 42-letni strojevodja. Kljub zaviranju je strojevodja z levo stopnico prvega vagona vlaka trčil v pešca, ki ga je odbilo na pločnik ob železniški progi. Pešec je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor, kjer so mu nudili zdravniško pomoč, vendar je ob 16.55 umrl.

V času nesreče je bilo na vlaku, ki je bil sestavljen iz treh vagonov, okoli 30 potnikov. Ti zaviranja vlaka niso čutili in nihče od njih ni bili poškodovan. Železniški promet na tiru I je bil prekinjen do 16.52.

Ker se nesreča ni zgodila na prometni površini, ne gre za prometno nesrečo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih na pristojno tožilstvo podali poročilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.