05:45, pet, 29. Mar

Potomka najstarejše trte našla svoje mesto v Belgiji





V počastitev 25. letnice dvostranskih odnosov Slovenije in Belgije je župan mestne občine (MO) Maribor v Botaničnem vrtu Kalmthout posadil cepič najstarejše trte, dan kasneje pa še na vrtu stavbe Sveta EU.

Photo 22. 05. 17 14 54 35Včeraj  22.maja, je župan MO Maribor Andrej Fištravec v luči 25 let odnosov med Slovenijo in Belgijo skupaj z Matjažem Šinkovcem, veleposlanikom RS v Belgiji, in predstavnico province Antwerpen Inge Verhaert posadil cepič potomke najstarejše trte na svetu. Dogodka se je udeležil tudi Jelko Kacin, veleposlanik in stalni predstavnik Slovenije pri NATO, s strani MO Maribor pa so bili prisotni tudi podžupan MO Maribor Saša Pelko, vodja kabineta Marjeta Kristofić Jamnik in Petra Kneževič, mestna svetnica in predsednica Odbora za lokalno samoupravo in splošne zadeve. Oskrbnica Botaničnega vrta Kalmthout je dolga leta bila slovita hortikulturistka slovenskega rodu Jelena De Belder-Kovačič.

Danes pa so župan MO Maribor Andrej Fištravec in ostali predstavniki MO Maribor na pobudo slovenskih veleposlaništev v Belgiji in pri EU posadili cepič na vrtu stavbe Sveta EU. Dogodka se udeležil predstavnik/svetovalec Sveta EU Vincent Bouillez, ki bo oskrbnik trte.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.