09:29, pet, 19. Apr

Pot med krošnjami privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi





Lansko jesen odprta nova atrakcija na Rogli, Pot med krošnjami, vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi – tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Kot so sporočili upravljalci poti, se je od 20. septembra, ko so jo odprli, do konca leta 2019 po njej sprehodilo že več kot 60.000 obiskovalcev.

Po besedah vodje marketinga Klare Šibanc Korošec so se sicer večinoma slovenskim obiskovalcem doslej pridružili tudi številni tujci, predvsem iz sosednjih Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Italije, pa tudi iz bolj oddaljenih držav, kot so Nizozemska, Švica in celo Avstralija.

Pot med krošnjami se nahaja na nadmorski višini 1517 metrov med gozdovi na vrhu Rogle. Dober kilometer dolga pot je postavljena med 20 in 37 metri nad tlemi, obiskovalce pa vodi skozi raznolik pohorski gozd, mimo adrenalinskih presenečenj in poučnih zanimivosti. Obiskovalci so najbolj navdušeni nad 37 metrov visokim stolpom, s katerega je čudovit razgled nad stoletnimi pohorskimi gozdovi in bolj oddaljenimi kraji.

Kot poudarjajo upravljalci, je osnovni cilj Poti med krošnjami poučevanje o naravnih procesih v gozdu in o tem, kako zaščititi dragoceni gozdni ekosistem, hkrati pa je atrakcija v celoti, skupaj s stolpom, dosegljiva tako invalidskim kot otroškim vozičkom, saj je največji vzpon le šestodstoten, ograje pa so zgrajene tako, da za razgled ni prikrajšan nihče.

Čeprav si največji obisk obetajo v toplejših mesecih, pa zanimanje za sprehod med krošnjami mogočnih pohorskih dreves vlada tudi v precej mili zimski sezoni, ko je na Rogli tudi precej smučarskih in drugih večdnevnih obiskovalcev. Te dni je bilo tudi kar nekaj najmlajših obiskovalcev, ki so uživali zimske šolske počitnice.

Inovativen primer doživljajske ponudbe, ki ga predstavlja prva pohodna lesena konstrukcijo pri nas, je na Rogli postavil zasebni tuji investitor Erlebnis Akademie preko svoje češke družbe Zažitkova Akademie. Največji evropski upravljalec naravnih parkov, ki zaposluje 100 ljudi, je vanj vložil 4,5 milijona evrov, gre pa za njihov že deveti tovrstni objekt v Evropi.
Vir:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.