17:17, sre, 24. Apr

Poslanci Pozitivne Slovenije obiskali Ruše





V ponedeljek, 15. aprila so Ruše obiskali poslanci Pozitivne Slovenije. Med drugim so se srečali z župani okoliških občin ter si ogledali ruško letno gledališče oz. letni oder.

Ruški župan se je med drugim nanje obrnil tudi s prošnjo, naj se v DZ zavzamejo za nekatere projekte občine Ruše – predvsem obnovo Falske ceste ter pomanjkljivo inšpekcijo v Tovarni dušika Ruše in na področju gramoznice, ki je v privatni lasti. Obisk poslancev PS v Rušah je pozdravil tudi lovrenški župan. Pravi, da je bil nad številom gostov presenečen, je pa tudi sam izpostavil dve težave lovrenške občine – obnovo ceste Muta – Pesek in težave lesnopredelovalne industrije. Da so v Rušah doživeli prijeten in prijazen sprejem, pa je povedala poslanka PS Renata Brunskole.
PS-v rušah

Pravi, da so jim župani nekdanje skupne občine predstavili njihove največje, predvsem infrastrukturne projekte. Brunskoletova še dodaja, da se župani oz. vodilni na občinah soočajo tudi z nekaterimi okoljskimi težavami, ki naj bi bile v pristojnosti inšpekcijskih služb. Ob obisku pa so poslanci PS ugotovili, da vse tri občine tvorno sodelujejo. Predsednik PS v Rušah, Slavko Šterman, pa je poslance v Ruše povabil z namenom, da se tudi v živo soočijo z realnimi težavami okoliških občin. Po obisku Ruš pa so se poslanci PS na t.i. obisku osrednje Štajerske, odpravili tudi v Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.