11:20, sob, 20. Apr

Pomoč pobratenemu Kraljevu





Mestni svet Mestne občine Maribor je na svoji 12. dopisni seji s 30 glasovi ZA in 0 proti sprejel sklep, da pobratenemu mestu Kraljevo iz proračunske postavke PP 214713 – Humanitarna pomoč Kraljevu nakažejo sredstva v višini 40.000,00 €. Sredstva se nakažejo občini Kraljevo.

mestna-obcina-maribor2

Mestni svet Mestne občine Maribor se je na svoji 38. seji, 26. maja 2014, seznanil z posledicami poplav na območju občine Kraljevo in naložil strokovnim službam mestne uprave, da pripravijo ustrezno pravno podlago za izplačilo pomoči. Sprejeta je bila odločitev, da bo mestni svet o humanitarni pomoči odločal na dopisni seji.

V skladu z odločitvijo mestnega sveta je kabinet župana predlagal odprtje nove proračunske postavke PP 214713 – Humanitarna pomoč Kraljevu, na katero so se prerazporedila sredstva s splošne proračunske rezervacije.

Območje zahodnega Balkana je prizadelo močno večdnevno deževje, ki je imelo za posledice poplave velikih razsežnosti. Poplave so prizadele tudi pobrateno občino Kraljevo.

Poplavljeno je bilo več kot 450 objektov. Hudourniške vode so odnesle oz. poškodovale več kot deset mostov. S svojih domov je bilo evakuiranih in nastanjeno v začasne zbirne centre več kot 1000 prizadetih. V akcije pomoči so se vključila različna civilna združenja iz Maribora, Rdeči križ in Karitas. Tudi država RS aktivno sodeluje pri reševanju prizadetih v poplavah v Srbiji, BIH in na Hrvaškem.

Medmestno sodelovanje dveh pobratenih občin, ki temelji na zgodovinski pomoči krajanov Kraljeva pri oskrbi mariborskih izgnancev med II. svetovno vojno, opravičuje vse pobude in sklepe, da je potrebno prizadetim v Kraljevu ob katastrofalnih poplavah pomagati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.