07:58, sob, 20. Apr

Pomladna akcija cepljenja z dodatni termini





V mesecu maju 2020 v Mariboru pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor poteka tradicionalna akcija zaščite pred klopnim meningoencefalitisom »Zdravo v naravo«.

Pobudnik akcije, ki traja že deveto leto zapored in je kasneje postala vse slovenska, je Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor. Tudi tokrat se lahko prebivalci Maribora in okolice v času akcije cepijo po znižani ceni.

Klopni meningoencefalitis je bolezen osrednjega živčnega sistema, ki lahko na zdravju pusti resne posledice. Virus se prenaša z vbodom okuženega klopa, njihova aktivnost pa se prične z začetkom toplejšega vremena. Kljub visoki verjetnosti okužbe, se za cepljenje v Sloveniji še vedno odloča premalo ljudi, zato je nujno aktivno ozaveščanje prebivalstva in izvedba aktivnosti, ki pripomorejo k dvigu stopnje precepljenosti proti tej resni bolezni.

Zaradi želje po zvišanju stopnje precepljenosti bo akcija “Zdravo v naravo” potekala:
CEPLJENJE ODRASLIH :
– v petek 22. 5. 2020 od 15 do 20. ure na lokaciji Ul. Talcev 5, (3,4,5. nad.),
– v petek 22. 5. 2020 od 15 do 20. ure na lokaciji Ob parku 5 (3.nad),
– v petek 29. 5. 2020 od 15 do 20. ure na lokaciji Ul. Talcev 5, (4,5. nad.),

CEPLJENJE OTROK IN DRUŽIN Z OTROKI NA LOKACIJI:
– v petek, 22. 5. 2020 od 15. do 20. ure. Vošnjakova 2, I. nadstropje,

NA CEPLJENJE SE JE OBVEZNO POTREBNO NAROČITI!

Naročila sprejemajo samo do petka 22.5.2020 do 20. ure, na tel. številki 02/22 86 200, nato pritisnete št. 1 (ambulanta družinske medicine). Cena cepiva proti KME, bo na ta dan znašala 20 evrov, plačilo bo možno samo s plačilno kartico.

Vse, ki imajo rumeno cepilno knjižico naprošajo, da jo prinesejo s seboj. Izdaja nove cepilne knjižice znaša 5 evrov.

Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali sestavine cepiva. Cepijo se lahko samo zdravi občani brez suma na COVID-19. Ob prihodu na lokacijo vas naprošajo, da upoštevate navodila NIJZ “Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.