00:11, pet, 29. Mar

Policisti opozarjajo: “Uporaba mobilnega telefona med vožnjo nevarna”





Policisti so med 14. in 27. januarjem na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnost s poudarkom nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Ugotovili so 363 kršitev, izrekli so 251 glob in 12 opozoril.

Policisti so preverjali tudi uporabo varnostnih pasov. Ugotovili so 111 kršitev neuporabe varnostnih pasov. Zaradi teh kršitev pa so kršiteljem izrekli 109 glob in 2 opozorili.

V okviru poostrenih aktivnosti so mariborski policisti 22. januarja 2019, med 7. in 14. uro izvedli obsežnejši poostren nadzor na območju celotne uprave. “Ugotovili smo 72 kršitev uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 72 kršitev neuporabe varnostnih pasov, 10 prekoračitev hitrosti, enemu vozniku smo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil, in ugotovili kršitev vožnje pod vplivom alkohola,” pravijo na PU Maribor.

Uporaba telefona med vožnjo smrtno nevarna

Uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša našo zbranost. Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost prometne nezgode kar 4-krat večja,” opozarjajo policisti.

Ugotavljajo pa, da se uporaba mobilnih telefonov v prometu povečuje, vse pogosteje pa zaznavajo, da jih vozniki ne uporabljajo le za telefoniranje, pač pa tudi za pošiljanje sporočil, brskanje po spletu in celo za uporabo družabnih omrežji. “Vozniki med vožnjo uporabljajo tudi tablične in prenosne računalnike ter ostale naprave, ki zmanjšujejo njihovo zbranost,” še navajajo na policiji.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.