23:07, pet, 19. Apr

Policisti opozarjajo: “Posvetite se vožnji!”





Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je poostren nadzor mariborskih policistov nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo pokazal, da se mobilnik pogosto znajde v rokah voznikov. Nadzor bodo policisti opravljali še do nedelje 29. januarja. 

Mariborski policisti do 20. januarja med 8. in 16. uro med poostrenim nadzorom ugotovili kar 79 kršitev uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 40 kršitev neuporabe varnostnih pasov in 2 kršitvi vožnje pod vplivom alkohola.

Opozarjajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša našo zbranost. “Če med vožnjo uporabljate mobilni telefon, je možnost prometne nezgode kar 4-krat večja,” pravijo policisti.

Vedno večja uporaba mobilnikov

Uporaba mobilnih telefonov v prometu se povečuje, pri tem pa jih vozniki ne uporabljajo le za telefoniranje, pač pa tudi za pošiljanje sporočil brskanje po spletu in celo za uporabo družbenih omrežij.

FOTO; PU Maribor
FOTO; PU Maribor

Kljub opozorilom ljudje še vedno množično kršijo predpise in uporabljajo mobilnike v prometu. Raziskave kažejo, da uporaba mobilnega telefona med vožnjo zmanjšuje proces razmišljanja pri ljudeh pri vožnji. Lahko bi primerjali tudi z določeno stopnjo alkoholiziranosti,” pojasnjuje policijski inšpektor PU Maribor Branko Pivljakovič.

Vozniki gredo celo tako daleč, da ob mobilnikih med vožnjo uporabljajo celo tablice. “Ta problem dejansko je prisoten,” dodaja Pivljakovič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.