01:37, sob, 20. Apr

Policist Boris Železnik od danes na čelu mariborske mestne uprave





Vodenje mariborske mestne uprave je danes prevzel dosedanji vodja policijske postaje Ptuj Boris Železnik. Kot vršilec dolžnosti direktorja je zamenjal dosedanjo v. d. direktorice Matejo Cekić, ki bo odslej opravljala delo na občinskem uradu za komunalo, promet in prostor, so sporočili z občine.

Novi direktor MU MO Maribor Boris Železnik (na sliki levo).
Novi v.d direktorja MU MO Maribor Boris Železnik (na sliki levo).

Kot so pojasnili, je Železnik nastopil položaj za šest mesecev, v tem obdobju pa bo izveden javni natečaj za izbiro direktorja mestne uprave s polnim mandatom.

Imenovanje ni presenečenje, saj je Železnik spremljal novoizvoljenega župana Sašo Arsenoviča na primopredaji poslov od prejšnjega župana Andreja Fištravca. Kot so danes sporočili z občine, je Železnik leta 1990 zaključil Mornariško vojaško akademijo v Splitu in ima priznano izobrazbo, ki v Sloveniji ustreza VII. stopnji izobrazbe. Od leta 1993 do letos je bil zaposlen na policiji, kjer je zasedal različne vodstvene položaje, od leta 2011 do letos pa je vodil policijsko postajo Ptuj.

“V prihodnjih dneh se bo novi vršilec dolžnosti seznanil s celotnim poslovanjem in trenutno situacijo na Mestni občini Maribor, sestavo proračuna in tekočimi obveznostmi, ki ga čakajo, nato pa bo podal izjavo o viziji in načrtih za prihodnje obdobje,” so navedli.

Na položaju je zamenjal Matejo Cekić, ki je postala v. d. direktorice aprila lani, ko je odstopil še eden v vrsti direktorjev mestne uprave v Fištravčevem mandatu Simon Štrancar. Pred odhodom ji je Fištravčeva ekipa uredila višjo plačo. Po poročanju časnika Večer so jo konec novembra, ko ji je poteklo vedejevstvo, za en dan premestili na delovno mesto sekretar v uradu za komunalo, promet in prostor, nato pa je bila ponovno imenovana na v. d. direktorja mestne uprave. S tem je ob zaključku vedejevstva na plačni lestvici štiri razrede višje, kot če bi se vrnila na svojo izvirno delovno mesto v uradu za finance in proračun.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.