03:52, čet, 18. Apr

Policija bo tudi na jutrišnji nogometni tekmi (po)skrbela za varnost





Jutri, 19. julija, bo ob 20.15 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana povratna nogometna tekma 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med kluboma NK Maribor in HŠK Zrinjski Mostar. Z Policicijske uprave (PU) Maribor obveščajo, da da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo gostujoči navijači (Grajski trg z bližnjo okolico), v okolici prireditvenega prostora, kakor tudi na samem prireditvenem prostoru, tako na tleh kot v zraku.

“Ker Zakon o nalogah in pooblastilih policije (ZNPPol) v 114. členu Policiji nalaga, da morajo policisti pred pričetkom uporabe tehničnih sredstev za fotografiranje in video snemanje, seznaniti navzoče osebe, da se policijski postopki oz. javno zbiranje snema, in ker želi Policija svoje delo opraviti transparentno, vas prosim, da v skladu z določili Zakona o medijih, o tem v svojih medijih obvestite javnost,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.