16:10, sob, 20. Apr

Pohod z baklami in božični koncert na Janževi gori





V četrtek, 22. decembra je v Selnici ob Dravi potekal že drugi pohod z baklami, ki so ga zaključili z božičnim koncertom.

Ob 17. Uri se je pred občino zbralo mnogo občank in občanov, ki so se pred pohodom okrepčali s toplim čajem, kuhanim vinom ali žganjem. Preden pa so prižgali bakle, smo jih povprašali, zakaj so se udeležili pohoda in koncerta, otroci predvsem zaradi bakel, starejši pa pa zaradi vzdušja, hoje, druženja, mnogi pa tudi zaradi lepega vremena.


Cerkev na Janževi gori je zelo skromna in se je ravno zato organizatorjem zdela primerna za prostor koncerta. Pot do cerkve je trajala približno 15 minut, pohod pa letos ni potekal prvič, saj so ga organizirali že drugič. Pohod so zaključili z prav posebnim koncertom, kjer sta združila moči dva pevska zbora iz Selnice ob Dravi in sicer mladinski pevski zbor osnovne šole Selnica ob Dravi in moški pevski zbor. Zaradi mrazu v cerkvi je koncert trajal le eno uro, ki so jo tako nastopajoči, kot tudi poslušalci dobro izkoristili.

Pevska zbora sta koncert zaključila z pesmijo Sveta noč, ki v svetovnem merilu velja za najbolj izvajano pesem vseh časov. Po koncertu pa so se občani in občanke spet lahko okrepčali s toplimi napitki in žganjem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.