08:35, sob, 20. Apr

Podžupan občine Starše Pišek odstavljen zaradi zahteve po transparentnem delovanju župana Bojana Kirbiša





Bojan Kirbiš je svojega podžupana Ivana Piška razrešil funkcije kar preko elektronske pošte in to brez kakršnekoli obrazložitve.

Da v Staršah že dlje časa vre med podžupanom Ivanom Piškom in županom Bojanom Kirbišem ni nič novega, saj sta se prvič sprla spomladi, ko je Pišek po pooblastilu župana vodil sejo občinskega sveta in na tej seji predlagal dodatnih 20.000 evrov za PGD Starše, čemur pa naj bi Kirbiš nasprotoval. Nasprotnega mnenja naj bi bila tudi pri nesmiselnem vlaganju denarja v prenovo občinskih stanovanj, kjer naj bi Kirbiš podpiral obnove stanovanj za kar 1700 evrov na kvadratni meter, med tem ko naj bi Pišek predlagal, da naj za ta denar raje zgradijo nova stanovanja, ki bi jih stala le 1000 evrov na kvadratni meter.

Župan Občine Starše Bojan Kirbiš
Župan Občine Starše Bojan Kirbiš

Kirbiš o investiciji za 4,35 milijone evrov kar na dopisni seji

Pred Občino Starše je v naslednjih letih projekt gradnje podružnične osnovne šole Marjeta na Dravskem polju. Projekt je v letu 2018 župan Kirbiš svetnikom predstavil z nekaj skicami na vsega skupaj štirih straneh. Gradnja naj bi stala 1,7 milijona evrov, v letošnjem letu pa naj bi na eni seji le omenil, da se pripravlja dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP). Svetniki občine Starše pa so bili v prejšnjem tednu primorani glasovati o projektu kar med dopisno sejo, kjer pa je bila predstavljena nova vrednost projekta 4,35 milijona evrov. Tako svetniki sploh niso imeli možnosti vprašati, zakaj podražitev za 2,65 milijona evrov, kaj šele, da bi lahko postavili kak nov predlog. Podžupan Ivan Pišek in nekateri svetniki so bili na dopisni seji proti potrditvi investicije, a je županov predlog vseeno prejel dovolj glasov podpore.

Podžupan Občine Starše Ivan Pišek
Podžupan Občine Starše Ivan Pišek

Osem svetnikov predlagalo sklic izredne seje

Te dni je tudi osem svetnikov, na čelu z Ivanom Piškom, županu Bojanu Kirbišu poslalo predlog za sklic izredne seje. Na podlagi zakonodaje bi to moral sklicati Kirbiš naslednji torek. Ivan Pišek pravi: “Če župan na podlagi našega predloga ne bo sklical seje, jo bomo mi čez teden dni.”

Kot smo mediji že vajeni, se župan Bojan Kirbiš na klice naših novinarjev ni odziva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.