08:40, pet, 19. Apr

Pobudniki ptujske kandidature EPK 2025 s kolesi po regiji





Ptujska občina in Lokalna akcijska skupina Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah sta v sklopu priprav na kandidaturo najstarejšega slovenskega mesta za Evropsko prestolnico kulture 2025 danes in v sredo pripravila kolesarski izlet med občinami Spodnjega Podravja, ki so doslej podprle njihovo kandidaturo.

Vir: YouTube
Vir: YouTube, slika je simbolična

Kot poudarjajo organizatorji dvodnevnega dogodka, bo izlet predvsem priložnost za pogovor z župani in predstavniki lokalnih kulturnih in turističnih društev o možnostih vključevanja v kandidaturo Evropske prestolnice kulture (EPK) Ptuj 2025, hkrati pa tudi za predstavitev delovanja lokalne akcijske skupine.

Mesta občina Ptuj tako nadaljuje z aktivnostmi v okviru priprav na kandidaturo. Ker so k sodelovanju povabili občine v regiji, s katerimi so tudi sicer precej povezani, želijo svoje načrte predstaviti lokalnim akterjem na področju kulture, kot so javni zavodi, nevladne organizacije, društva in civilne iniciative, ki delujejo na področju kulture, umetnosti, izobraževanja, ekologije, turizma, športa, mladinske politike, ter posameznim umetnikom in drugim ustvarjalcem s področja kulture, ki bi lahko pomembno prispevali k uspehu projekta.

Prvi dan bo ekipa prekolesarila 33 kilometrov in zjutraj najprej obiskala Hajdino, nato pa pot nadaljevala proti Kidričevem in nato še Ptujski gori v občini Majšperk. Še sedem kilometrov več bodo prekolesarili v sredo, ko se bodo najprej napotili proti Dornavi, nato pa se ustavili še v Markovcih ter Vidmu pri Ptuju in Podlehniku. Razdalje med občinami bodo premagovali tako predstavniki ptujske občine kot pobudniki kandidature.

Lokalna akcijska skupina bo v sklopu predstavitve svoje dejavnosti zainteresiranim predstavila tudi pravkar objavljen nov javni poziv za nabor projektov za izvajanje strategije lokalnega razvoja. Del začrtane poti vodi tudi po kolesarski poti, ki je nastala prav s pomočjo enega njihovih prejšnjih projektov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.