12:35, čet, 28. Mar

PGD Ruše: Ne podaljšujte časa izvoza na intervencijo, ne veste kdaj boste pomoč rabili vi





Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ruše so danes znova opozorili  na parkiranje občanov pred njihovim gasilskim domom. “Hvala občani, da nam podalšujete čas izvoza na intervencijo, ker moramo gasilci iskat parkirišče, ker vi parkirate svoja vozila na parkirišču namenjenem izključno gasilcem PGD Ruše, kar je tudi označeno s tablo. Še 1x hvala VAM,” so zapisali na v objavi na njihovi Facebook strani. 

Vir: Facebook PGD Ruše
Vir: Facebook PGD Ruše

Parkirišča so namenjeni parkiranju gasilcev, saj nemalokrat rešujejo – poleg materialnih dobrin – tudi življenja, kjer šteje vsaka sekunda. “Vsaka sekunda šteje. Ko moramo gasilci na intervencijo pa moramo iskati parking, bodisi pri šoli, na pločnikih ali kje drugje. Vse to nam vzame dodatne 3 – 4 minute, vemo pa, da ko gremo na intervencijo nemalokrat štejejo tudi sekunde in ne le minute. V tem času bi bili lahko že na intervenciji” nam je po telefonu dejal poveljnik PGD Ruše Kristijan Repolusk. Ob tem pa je še dodal, da se to v zadnjem času dogaja dokaj pogosto. “Največkrat v torek ali četrtek, ko so prireditve,” je še dodal. Ob tem pa dejal jasen apel: “Postavite se v svojo kožo, kaj če bi vi, ki tam parkirate, v tistem trenutku potrebovali pomoč? Naj se posatvijo v to vlogo. Čas je zelo pomemben, sploh sedaj, ko smo tudi prvi posredovalci  ob srčnem zastoju,” je dodal.

Ne želimo ljudi kaznovati, želimo jih ozaveščati

“Znaki – prepovedano parkiranje in ustavljanje – so postavljeni, prav tako tabla z napisom “samo za gasilce PGD Ruše”. Lahko bi poklicali redarstvo, ki bi tovrstnim voznikom izdali  globo, vendar naš cilj ni našim občanom dajati kazni, saj se zavedamo, da nas sicer finančno podpirajo, vendar se gre za to, da jih osveščamo, kje je problem in zakaj ne parkirati na tovrstna parkirišča,” je dodal Repolusk.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.