Petrušičeva zmagala v Mariboru, Trajkovič srebrn

Drugi in hkrati zadnji dan svetovnega pokala v taekwondoju v Mariboru so na osem borilnih prostorov stopili člani. V slovenski reprezentanci se je najvišje zavihtela Ljubljančanka Ana Petrušič in zmagala med borkami do 49 kg. Domačin Ivan Trajkovič je med borci do 87 kilogramov osvojil drugo mesto, Franka Anić (do 73 kg) pa je bila tretja.

FOTO: WTF Slovenija

FOTO: WTF Slovenija

Mariborska dvorana Tabor je bila ta konec tedna domovanje tekmi svetovnega pokala G1, na kateri je sodelovalo 980 borcev in bork iz 38 držav, od tega 500 članov, prav tako pa so se že delile točke, ki štejejo v kvoto za nastop na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu.

Na ženskem delu je v finalu nastopila Ana Petrušič iz ljubljanskega kluba Dragon in zmagala med borkami do 49 kg. Pomerila se je s Hrvatico Kristino Tomić, ki je v prvi rundi povedla s 7:2. Slovenka je v drugi rundi znižala zaostanek na 4:8, tretja pa se je končala z neodločenim izidom 11:11, kar je pomenilo borbo za zlato točko. Tam je Slovenka slavila z 2:0 in osvojila prvo mesto.

“To je finalna borba, nimaš kaj izgubiti, greš na vse ali nič, vse je mogoče, vse se da nadoknaditi in sem zelo, zelo vesela tega uspeha. Konkurenca na tem turnirju je bila letos zelo močna, precej večja kot lani, verjamem, da bo drugo leto še večja. Vse nasprotnice so dobre in vsakdo lahko premaga vsakogar,” je po zmagi dejala aktualna športnica Ljubljane.

Včeraj je v ring stopil tudi domači adut Ivan Trajkovič in med borci do 87 kg osvojil drugo mesto. Trajkovič je imel v Mariboru konkurenco 17 borcev in do finala zmagal tri borbe, v odločilni pa se pomeril s Srbom Draškom Jovanovim, bronastim z evropskega prvenstva, ki je lani v Mariboru v tej kategoriji zmagal, saj je Trajković nastopal kategorijo višje nad 87 kg.

Borec trenerja Kristijana Kovačiča je slabo začel, po prvi rundi zaostajal 2:5, po drugi s 3:9, v tretji pa nekoliko izgubil živce, želel prehitro nadoknaditi zaostanek in Srb je le še višal prednost ter na koncu zmagal z 20:10.

“Mogoče se mi že malo pozna utrujenost od vseh tekem, ki sem jih letos že imel, ki sem jih dobro oddelal na začetku sezone. Danes sem dal vse od sebe, a je bil nasprotnik trenutno boljši. Težko sem dosegal točke, nikakor nisem mogel prav zadeti oklepa, vse je bilo premalo, ne vem, kaj je bila težava,” je po borbi dejal Trajkovič.

Počitka ne bo imel veliko, že čez tri tedne ga čaka nova tekma, tokrat je bil nasprotnik preprosto boljši. “Prejel sem novih šest točk za jakostno lestvico, tako da sem vseeno zadovoljen. Srb je aktualni tretji z evropskega prvenstva, evropski prvak do 21 let, nedvomno kakovosten borec, a sam danes nisem bil pravi in je to razlog za poraz,” je še dejal Trajkovič.

Na osmih borilnih prostorih, v soboto so tekmovali mladinci in kadeti, so bili dejavni številni nosilci olimpijskih, svetovnih in evropskih kolajn, na čelu s slovensko, nemško, madžarsko, srbsko in hrvaško reprezentanco. Članske finalne borbe 9. turnirja Slovenia Open je prenašala tudi televizija BK.

Organizacija turnirja je prireditelje stala približno 50.000 evrov, od česar je velik zalogaj nosila slovenska zveza. Velik strošek je bilo delo 57 mednarodnih sodnikov s celega sveta, saj so samo ti stali 20.000 evrov.

Vir: STA

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV