20:26, čet, 28. Mar

Pestra debata o turizmu na Ptuju





Včeraj smo na Ptuju spremljali drugi gospodarski forum. Tokrat so govorili o turizmu, priložnostih, povezovanju in promociji mesta. Dvorano Dominikanskega samostana so napolnili številni krajani in predstavniki različnih organizacij, ki so izpostavili kar nekaj predlogov in želja. Skupna pa je, da je treba mesto “napolniti z vsebinami”.

Ptuj 2

Ptuj je najstarejše slovensko mesto z bogato kulturno dediščino, a po mnenju nekaterih krajanov, to očitno to ni dovolj. Ne samo, da so izpostavili potrebo po obnovi mestne infrastrukture (razpoke na pločnikih, luknje na fasadah ipd.), najbolj jih moti, da je mesto preveč prazno, posebej ob vikendih. “Opažamo, da so tudi lokali prazni, pa trgovine s spominki in podobno. Čez teden imajo odpiralne čase večinoma od 10h do 18h, kar je vredu. Čez vikend je pa skoraj vse zaprto, še posebej ob nedeljah! Vemo, da je ravno čez vikend največ gostov na Ptuju, ki se včasih pritožujejo, da po poti iz grada do centra mesta ne srečajo niti 5 domačinov!“, je v pestri debati izpostavila ena od udeleženk.

Zavedajo se težav
Predlogom in pomislekom so na forumu prisluhnili tudi pristojni, ki priznavajo, da jih čaka še precej dela. Katja Gönc, v. d. direktorica Zavoda za turizem Ptuj, je denimo pojasnila, da podatki, ki jih posredujejo gostom, nismo vedno dovolj ažurni, “kar vsekakor je težava, ampak ne zgolj po krivdi turističnih delavcev. Večkrat se zgodi, da nam ponudniki ne posredujejo točnih podatkov ali pa jih ne dobimo pravočasno.” To težavo naj bi rešili s skupno turistično platformo, v kateri bodo združili bazo podatkov in ustvarili krovno blagovno znamko Ptuja.

Ptuj

Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj, ki je že med debato na forumu krajanom direktno odgovoril na številna vprašanja, je pojasnil, da je kritike pričakoval. “To je bil tudi eden od namenov današnjega foruma, da se pogovorimo”, je dejal. Priznal je, da je res treba polepšati mesto, a dodal, da so “Ptujčani zelo samokritični. Ko pridejo gosti iz Italije, se jim zdi mesto lepo!” Ob tem je pojasnil še, da za večje investicije Občina preprosto nima dovolj denarja, zato se bodo najprej lotili najcenejših ukrepov, kot je denimo košnja trave. V proračunu pa so predvideli tudi dodatne projekte, katerih skupno vrednost ocenjuje na 200 do 400 tisoč evrov.
PODROBNOSTI NOCOJ ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.