09:12, tor, 23. Apr

Pantar do prve slovenske medalje sezone





Taekwondoist Jure Pantar si je v turškem Beleku priboril tretje mesto na klubskem evropskem prvenstvu. Tako je vpisal prvo slovensko uvrstitev na stopničke v tej sezoni. Danes bo nastopilo še 5 slovenskih reprezentantov: Mariborčan Ivan Trajkovič ter Ana Petrušić, Dunja Lemajić, Patrik Divković in Lucijan Kobal.

Jure Pantar v četrtfinalu.
Jure Pantar v četrtfinalu.

S prikazanimi borbami sem izredno zadovoljen, pokazal sem večjo suverenost in sem vse borbe delal zelo pametno“, je po zadnjem dvoboju povedal Pantar.
Na evropskem prvenstvu, ki hkrati šteje kot tekma svetovnega pokala, so tretji tekmovalni dan izmed osmerice Slovencev na blazine stopili trije. Jure Pantar in Matic Motaln sta tekmovala v kategoriji do 68 kilogramov, Domen Pirc pa se je udaril z nasprotniki v kategoriji do 74 kilogramov. Za spodbudni začetek so najprej vsi trije zmagali.

Domen Pirc, Matic Motaln in Jure Pantar.
Domen Pirc, Matic Motaln in Jure Pantar.

Zatem se je vpletel žreb, ki je v osmini finala združil Jureta in Matica. Uteha je bila le ta, da se je zaradi tega eden izmed Slovencev zanesljivo uvrstil v četrtino finala. To je bil Jure, ki je odlično nadaljeval, saj je v četrtfinalu izločil Belgijca Mohameda Sija Ketbija tretjega nosilca. Tudi v polfinalu proti Nizozemcu Fahdu Zaouiaji je Pantarju dobro kazalo, saj je povedel s 3:2 in pri rezultatu 6:5 še držal priključek. Zatem ga je nekoliko zmanjkalo, moral je nekoliko več tvegati, kar je Nizozemec izkoristil in napredoval v finale. Za tretje mesto bo Jure prejel 3,6 točke in bo z njimi napredoval na rob 100-terice najboljših borcev kategorije do 68 kilogramov.
Domen Pirc je solidno izkoristil status nosilca, ki mu je prinesel neposredno napredovanje v drugi krog. V njem je prepričljivo premagal Turka Cana Engina Emina, nato pa podobno prepričljivo izgubil proti Eminovem sodržavljanu Gokhanu Gosarju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.