20:40, tor, 23. Apr

Paloma donirala mariborskemu UKC in NIJZ





Družba Paloma je Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Maribor donirala večjo količino svojih higienskih izdelkov, ki jih v UKC vsakodnevno potrebujejo. Pri zajezitvi širjenja ima ključno vlogo tudi testiranje, ki ga v Sloveniji med drugim opravlja tudi Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano iz Maribora (NLZOH), zato je družba Paloma donirala laboratoriju 10.000 evrov.

Predsednik uprave Palome Jaroslav Fic je ob predaji donacije povedal: “Družba Paloma je bila vselej družbeno odgovorno podjetje, v teh težkih časih, pa smo še posebej pripravljeni pomagati. S pomočjo Palomine donacije bo lahko izvedeno precej testov za morebitne okužbe z novim korona virusom, ob tem pa si želimo, da bi bili rezultati negativni.”

Janez Lencl, vodja centra za odnose z javnostmi in marketing v UKC Maribor, je ob prevzemu donacije povedal: “Zaradi epidemije novega koronavirusa se je v UKC Maribor močno povečala poraba higienskih izdelkov. Z donacijo družbe Paloma bomo dopolnili naše zaloge, s čimer bomo vsaj nekoliko razbremenili našo nabavno službo.”

Za donacijo pa se zahvalila tudi direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik, ki je ob tem izpostavila: “Slovenija je ena izmed držav z največjim številom opravljenih testov glede na število prebivalcev v celotni Evropski uniji. Zaradi tako množičnega testiranja, ki ga med drugimi opravlja tudi naša institucija, je vsaka pomoč seveda dobrodošla in nam močno olajša delovanje.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.