23:30, pet, 19. Apr

Ozelenitev navdušila Mariborčane in turiste





Danes so na javnem stranišču Bobi na Partizanski cesti ob Frančiškanski cerkvi odprli ozelenel prostor, ki bo do 31. januarja 2015 razveseljeval obiskovalce. Tako so javnemu stranišču dali novo namembnost, in sicer iz materialov, ki bi sicer svoje mesto našli med odpadki. Snaga se je projekta lotila v sodelovanju z Osnovno šolo Poljčane, razstavo pa so odprli v evropskem tednu zmanjševanja količin odpadkov.

zelen wc 1

Predsednik Sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendiranje Franc Pristovšek je povedal, da jih takšni projekti zmeraj navdušujejo, saj kažejo na kreativnost kadrov, zaposlenih v določenem podjetju, hkrati pa so tudi primer dobre prakse povezovanja izobraževalnih institucij z gospodarstvom. Martina Krajnc, vodja pravo-kadrovske službe v Snagi, je dodala, da se Snaga z veseljem odzove povabilom k sodelovanju v zelenih projektih, saj je njihova prva skrb zdravo in čisto okolje. »V Mariboru je to prvi ozelenel WC, v prihodnjem letu pa načrtujejo še več podobnih projektov, s katerimi bodo popestrili dogajanje v dejavnostih, ki jih opravljajo v in za mesto.«

Iz odpadnih materialov so ustvarjali otroci oddelka Zvezdnice vrtca Fram, ki so se prostovoljno priključili projektu, danes pa so si z vzgojiteljicami prišli ogledat končni rezultat. Hotel za žuželke, različna tihožitja, številne rastline in zelišča v lončkih vdihnejo prostoru posebno ekološko noto, ki je bila všeč tudi obiskovalcem.

Z naravnimi materiali, ki bi lahko hitro postali odpadki, so opozorili na pomen ponovne uporabe, ki je v hierarhiji ravnanja z odpadki na visokem drugem mestu. Enkratno je uporabljati stvari večkratno je slogan Zbornice komunalnega gospodarstva, pobudi Skupaj za boljšo družbo pa so se priključili tudi sami. V Snagi bodo namreč v prihodnjem letu veliko pozornosti namenjali promociji ponovne uporabe in zmanjševanja količin odpadkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.