15:42, sre, 24. Apr

Otvoritev 19. Vuzeniških dnevov in razstave





19. Vuzeniške dneve so otvorili minuli petek v Vuzeniškem zupnišču, kjer so ob tej priložnosti otvorili tudi razstavo Damirja Vranaričiča ter razstavo Filatelističnega društva Drava.

Že 19. Vuzeniške dneve so otvorili v kulturnem umetniškem duhu, saj je le ta kulturni in umetniški zgled kraja občine Vuzenica, katera v tem času praznuje občinski praznik. Ker ima Občina Vuzenica bogat trd zgodovinski oris kraja, kot pravi tamkajšnji župan, so tudi te Vuzeniške dni otvorili v sakralnem ambientu.

slika7

Vuzeniški župan pa je bil nad otvoritvijo 19. Vuzeniških dnevov navdušen. Med drugim pravi, da se že veseli vseh ostalih prireditev, ki se bodo še zvrstile skozi deset- dnevno dogajane. Kulturni program ob otvoritvi Vuzeniških dvevov so zaključile Rusalke ter mlad talentiran harmonikaš Matic. Po končanem uradnem delu pa so obiskovalci lahko občudovali razstavo Damirja Vranaričiča. Sam pa je o svojem zanimivem ustvarjanju, ki ga je pripravil v dveh vsebinskih sklopih razstave, ki nosiju različna sporočila. O umetniškem delu Vranaričiča je podal kritiko akademski slikar Peter Hergold, ki pravi, da mu je kot profesionalnemu umetniku težko podati kritiku nekomu, ki je neprofesionalen, a umetnik.

Ljubitelji filatelije pa so si v sklopu razstave ogledali še filatelistično razstavo, na kateri je razstavljal Filatelistični klub Drava, ki je tokrat razstavo posvetil kulturi Vuzenice. V Filatelističnemu klubu Drava so veseli, da jim je že tretjič uspelo upodobljeno znamenitost kraja v poštnih znamkah in žigu, posredovati na pošto, s čemer lahko pripomorejo k prepoznavnosti Vuzenice.

Obe razstavi pa boste vsi tisti, ki ste jih zamudili lahko videli še skozi te dni, v zupnišču Vuzenica.

slika11

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.