14:16, čet, 25. Apr

Osumljeni za napad na mariborsko sodnico v pridržanju





Na Policijski upravi Maribor so danes potrdili, da so v petek popoldne pridržali osumljenca za napad na sodnico pred tednom dni. Njegove identitete niso razkrili, so pa zatrdili, da preiskava domnevnega poskusa umora še vedno poteka v smeri tako njenega zasebnega kot poklicnega življenja.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Po poročanju medijev je pridržan partner napadene sodnice Danijele Ružič. Kriminalisti naj bi ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah, pred katerim so minuli konec tedna našli hudo pretepeno sodnico.

Po ogledu kraja kaznivega dejanja so kriminalisti po besedah vodje službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojana Kitla opravili več pogovorov s sorodniki, sodelavci in sosedi sodnice. “Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je bila včeraj opravljena preiskava stanovanjske hiše in dveh vozil na naslovu osumljenca. Pri preiskavi smo iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. Pridržali smo osumljeno osebo, s katero danes nadaljujemo policijske postopke,” je dejal v današnji izjavi za medije.

“Dosedanje ugotovitve preiskave in zbiranje obvestil še niso dali odgovorov na vsa vprašanja, zato jih ne moremo podrobno pojasniti. Prav zaradi tega z zbiranjem obvestil in intenzivno preiskavo nadaljujemo,” je dodal.

Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano. “Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki jo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Vanjo je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom, torej kot sodnice,” je še povedal Kitel.

Ružičevo so v nedeljo malo po polnoči napadli pred domačo hišo in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.