04:19, čet, 25. Apr

Operni spektakel pod zvezdami na Ptuju privabil več kot pet tisoč obiskovalcev





Festival Arsana je vstopil v svojo 11. edicijo z Opernim večerom na griču Panorama in doživel rekordni obisk. Pet tisoč glava množica obiskovalcev je uživala v največjih opernih uspešnicah v enkratnem ambientu s pogledom na Ptujski grad, ki po mnenju obiskovalcev postaja eno izmed najlepših slovenskih prizorišč na prostem.

arsana 2019

Pod taktirko dirigenta Simona Krečiča je Opera SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti navdušila zbrane ter požela večkratne stoječe ovacije. Skupaj z dogodkom Letni kino na Panorami dan poprej so organizatorji v magičen ambient v prvem festivalskem vikendu privabili več kot osem tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije, sosednjih držav in celo drugih celin.

Festival se nadaljuje v visokem ritmu. Že to soboto, 15.junija, se lahko na Ptuju udeležite koncerta 1×nih 10 & BigBand RTV Slovenija, predvidoma v svoji zadnji izvedbi. Na tem ekskluzivnem večeru se bodo BigBandu RTV SLO na odru pridružila odmevna imena slovenske glasbene in gledališke scene: Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Vesna Zornik, Mia Žnidarič, Romana Kranjčan, Jure Ivanušič in mnogi drugi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.