04:42, sob, 20. Apr

Olimpiji 3.400, Mariboru pa 15.000 evrov kazni





Zaradi neprimernega vedenja navijačev na t.i. večnem derbiju Prve lige Telekom Slovenije, ki so ga nogometaši Olimpije in Maribora odigrali 15. oktobra (v Ljubljani), bodo kaznovani v obeh klubih. Olimpija bo morala plačati 3.400 evrov, bistveno višjo kazen, kar 15.000 evrov, pa so dobili NK Maribor.

nk mb_viole

Mariborčani so se sicer na omenjeni tekmi veselili zmage s 3:1, kar nekaj skrbi pa jim je prineslo vedenje njihovih navijačev. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je danes sprejel ukrepe. Na tekmi je prišlo do večkratnega kršenja predpisov NZS, zato je sodnik izrekel sankcije proti obema kluboma. Domača Olimpija bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, v katero sodi žaljivo vzklikanje nasprotni ekipi, žaljivo izražanje o sodniku tekme, škoda na stolih, ter večkratno prižiganje večje količine bakel in ob upoštevani predkaznovanosti, kaznovana z globo v višini 3.400 evrov.

NK Mariboru pa je disciplinski sodnik izrekel kazen v treh delih. Nogometaši gostov so prejeli šest rumenih kartonov, zaradi česar bo klub plačal 360 evrov, a ta kazen je neprimerljiva s tisto zaradi neprimernega oz. nešportnega navijanja. Navijači Maribora so množično prižigali bakle in druga pirotehnična sredstva, ki so povzročila več močnih detonacij. Člani navijaške skupine so z metanjem bakel na igralno površino povzročili tudi prekinitev tekme. Poškodovali so stole in sanitarije stožiškega stadiona, žaljivo pa so vzklikali tako proti nasprotni ekipi kot proti NZS. Tako je disciplinski sodnik nogometnemu klubu Maribor izrekel kazen tudi zaradi izražanja nasilja in nestrpnosti (ob upoštevanju predkaznovanosti), v višini 15.000 evrov.

FOTO: Marko Pigac
FOTO: Marko Pigac

Ker pa je poškodbe zaradi uporabe pirotehnike, predvsem v obliki opeklin, utrpelo več oseb, ob tem pa sta bila ogrožena tudi zdravje in varnost vseh akterjev na igrišču, je sodnik NZS poleg enotne denarne kazni nogometnemu klubu Maribor izrekel tudi pogojno kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Kazen se ne bo izvršila v kolikor člani organizirane navijaške skupine v preostalem delu sezone 2016/17 ne bodo storili podobnega ali težjega prekrška v obliki uporabe pirotehničnih sredstev.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.