PRENOS V ŽIVO

VIDEO: Rušane navdušile mišice
Skoraj gola in zelo mišičasta telesa. Po dvajsetih letih premora

“Okusi Pohorja” povezali in ustvarili nov turistični produkt

Koroška hiša pri lipi na Muti se lahko pohvali z več kot desetletno tradicijo. Z letošnjim letom so si zadali nov izziv. Gre za nov projekt “Okusi Pohorja”, ki so k sodelovanju povabili ponudnike prepoznavnih turističnih produktov Pohorja.

okusi pohorja, muta, 2016 (3)

Koroška hiša pri lipi na Muti se lahko pohvali z več kot desetletno tradicijo. V tem času jim je uspelo postavi regionalno gastronomijo v turistično ponudbo krajine. So pobudniki povezovanja
turističnih ponudnikov. Z letošnjim letom so si zadali nov izzivV tem času jim je uspelo postavi regionalno gastronomijo v turistično ponudbo krajine. So pobudniki povezovanja turističnih ponudnikov.

Povezanost tradicije in okusov Pohorja
Helena Kresnik Pažek, podjetnica, umetnica in lastnica Koroške hiše pri lipi, ves čas teži k odkrivanju nečesa novega. Tokrat je k sodelovanju povabila prepoznavne turistične produkte Pohorja. Leno Klinar z domačije Gora pod lipo, ta se ponaša z nazivom »Naj domačija leta 2013«, in kovačijo Pri Kovaču, ki jo vodi tekmovalka resničnostnega šova Gostilna išče šefa, Tinca Vomer.

Turistični produkt “Okusi Pohorja”
Vsi trije ponudniki zasegajo mesto znotraj koncepta regionalne gastronomije. Koroška hiša pri lipi se tukaj predstavlja s kulinarično zgodbo »Mizica pogrne se« – jedi v glinastih posodah vse
naenkrat postrežene na mizo, pred goste. Gora pod lipo prevzema pokušino hišnih dobrot s 4- hodnim degustacijskim menijem sezonskih jedi. Kovačija Pri Kovaču pa bo obiskovalce očarala s pripravo večerje izpod železnega zvona. Odslej je resnično mogoče doživeti regionalne in hišne dobrote, ki so jih kuhale že naše babice. Recepti so skrbno izbrani, ravno tako surovine, ki
so pridelane v domačem okolju in na ekoloških kmetijah.

Doživetje v pravem pomenu besede?
Bivanje v »štiblcih«. Okušanje izvrstnih dobrot Pohorja. Ogled najstarejše cerkve na Slovenskem, rotunde sv. Janeza Krstnika, ki jo je leta 1054 posvetil sam papež Leon IX. Obisk najstarejše trte na svetu, kjer se nahaja hram vinske tradicije in kulture. Predstavitev kovaške dejavnosti v 200 let stari kovačiji. Rudarsko popotovanje v osrčje Pece z rudarskim vlakcem ali splavarjenje po reki Dravi.

Galerija