10:43, pet, 19. Apr

Odvetniška zbornica donirala mariborski pediatrični kliniki





Odvetniška zbornica Slovenije je v sklopu obeleževanja 150-letnice obstoja zbrala sredstva in kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor podarila grelno reanimacijsko posteljico in inkubator. Napravi bodo uporabljali v enoti za intenzivno nego in terapijo za zdravljenje nedonošenčkov.

Donacijo v skupni vrednosti nekaj manj kot 33.000 evrov so predstavniki odvetniške zbornice na čelu s predsednikom Romanom Završkom danes predali predstojnici pediatrične klinike Nataši Marčun Varda.

“Vesel sem, da lahko odvetniška zbornica s to malo gesto pomaga našim najmlajšim pacientom. Upamo, da vam bodo nove naprave dobro služile,” je ob predaji donacije povedal Završek.

“To ni mala gesta. To je za naš oddelek zelo pomembna pridobitev,” mu je odgovorila predstojnica. “Zahvaljujemo se vam, da niste pozabili, da imamo tudi v Mariboru enoto za intenzivno nego in terapijo,” je dodala.

klinika za pediatrijo, donacija (2)

Mariborska pediatrična klinika ima skupno 60 postelj – tega je 16 postelj za intenzivno terapijo – in letno bolnišnično obravnava več kot 4000 otrok. V okviru klinike deluje tudi 12 subspecialističnih ambulant, ki letno obravnavajo več kot 13.000 bolnikov.

Zaradi velikega števila bolnikov si že vrsto let prizadevajo za nadgradnjo stavbe klinike za eno etažo in mansardo, a zaradi pomanjkanja sredstev za investicije tega še niso dosegli. Trenutno pa po besedah predstojnice najbolj potrebujejo transportne respiratorje, ki bi jih uporabljali pri prevozu bolnikov med bolnišnicami.

Tudi sicer v UKC Maribor težko sledijo vsem potrebam in zahtevam na področju vlaganj v prostore in opremo. Letos so tako zagnali akcijo zbiranja donacij za nabavo klimatskih naprav. Neustrezno hlajenih je namreč od 30 do 40 odstotkov prostorov.

Odvetniška zbornica Slovenije ima že vrsto let humanitarni sklad, iz katerega vsako leto prispeva sredstva za različne namene. Letos so med drugim obdarili tudi ljubljansko pediatrično kliniko. “Letos smo se odločili, da pomagamo najmlajšim,” je povedal Završek.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.