00:42, čet, 25. Apr

Odpeljali 50 ton aluminija





Mariborski kriminalisti so v sodelovanju s ptujskimi policisti odkrili združbo, ki je odtujevala in (pre)prodajala aluminij. Opravili so 14 hišnih preiskav. Vodjo organiziranih goljufov, 36-letnika iz okolice Celja, so privedli k preiskovalni sodnici. Sostorilec, 49-letnik iz okolice Ptuja, pa je že v priporu.

36-letni moški, doma z območja Celja, je utemeljeno osumljen, da je 10. 11. 2016, v sostorilstvu z drugimi osumljenci storil kaznivo dejanje goljufije na škodo podjetja iz okolice Ptuja. Oškodoval jih je za 96.500 evrov. S pomočjo petih sostorilcev je izvršil več kaznivih dejanj zoper premoženje. Z goljufijami, zatajitvami in prikrivanjem so iz oškodovanega podjetja odpeljali 50 ton aluminija, ki ga naročniku v Avstriji in Nemčiji niso dostavili, temveč so ga odpeljali v najeto skladišče na območju Šentjurja pri Celju, od tam pa ga je 36-letni osumljenec postopno odvažal neznanemu kupcu.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Za izvršitev opisanih kaznivih dejanj so na območju Ljubljane najeli dve tovorni vozili, za kateri so po opravljenih prevozih podali krivo ovadbo, da sta bili odtujeni. Dele enega od obeh tovornih vozil so policisti zasegli med hišno preiskavo na območju Ljutomera, tako da je bilo ljubljansko podjetje oškodovano za 120.000 evrov.

49-letni moški iz okolice Ptuja, eden od sostorilcev, ki je opravil oba prevoza aluminija iz oškodovanega podjetja, je že v priporu. Predkazenski postopek pa je ves čas usmerjalo Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.