16:44, pet, 19. Apr

Odbojkarice Nove KBM Branika izgubile proti Turkinjam





Odbojkarice Nove KBM Branika so v 2. krogu lige prvakinj v Mariboru izgubile proti VakifBanku Istanbulu z 0:3 (-13, -17, -14).

Vir: FB Odbojkarska zveza Slovenije - Volleyball Federation of Slovenia
Vir: FB Odbojkarska zveza Slovenije – Volleyball Federation of Slovenia

Slovenske prvakinje, ki so v uvodnem krogu v gosteh z 0:3 izgubile proti Lokomotivi iz Kaliningrada, so tudi na drugi tekmi morale priznati premoč tekmicam. To so bile štirikratne zmagovalke lige prvakinj (2011, 2013, 2017, 2018) iz Istanbula, ki so tudi s svojo višino (kar nekaj odbojkaric turške ekipe v višino meri krepko čez 190 centimetrov) povsem prevladovale v mariborski dvorani. Še enkrat več se je tako potrdilo, da bo za Mariborčanke v težki skupini uspeh že vsak osvojen niz.

Izbranke Radovana Gačića so v prvem nizu korak držale do izida 8:10, zatem pa so Turkinje s tremi zaporednimi točkami pobegnile na 13:8. Pozneje so le še povečevale prednost, ki je znašala največ prav ob koncu niza.

V drugem nizu so bile gostiteljice v uvodu sicer spet kos tekmicam, ki pa so svojo kakovost v tem delu igre pokazale še hitreje kot v prvem nizu. Hitro so prišle do vodstva z 8:4, ki so ga nato še plemenitile. Ko so povedle s 15:8, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz pripadel izbrankam Giovannija Guidettija. Z blokom, ki je bil eno ključnih orožij gostij, je niz v prid slednjih končala Cansu Özbay.

V tretjem nizu se slika na igrišču ni spremenila, gostje so prevladovale, hitro pobegnile na 7:2, ko so povedle z 18:9, pa je bilo jasno, da tudi v tem delu ne bo presenečenja.

V domači ekipi sta bili s po devetimi točkami najboljši Anita Sobočan in Lorena Lorber Fijok, pri gostjah pa je prednjačila 194 cm visoka Švedinja Isabelle Haak z 19 točkami.

Mariborčanke naslednja tekma čaka 18. decembra, ko bodo gostovale pri italijanski ekipi Savino Del Bene Scandicci, ki je v 1. krogu v gosteh premagale turško zasedbo.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.