12:09, čet, 28. Mar

Odbojkarice Nove KBM Branik zmagale v Bratislavi





Odbojkarice Nove KBM Branika so v 6. krogu srednjeevropske lige v Bratislavi premagale Strabag s 3:1 (-18, 22, 17, 15).

Vir: FB Odbojkarski klub Nova KBM Branik
Vir: FB Odbojkarski klub Nova KBM Branik

V dvorana Dom športa v Bratislavi sta pravico delila madžarska sodnika Ujhazi in Horvath. Štajerke so na Slovaškem prišle do tretje zmage v sezoni, doslej so odigrale štiri tekme. Kljub temu, da so slabo začele tekmo in v drugem nizu imele kar precej težav z domačinkami so odbojkarice Nove KBM Branika na koncu domov odnesle tri točke.

Mariborčanke so v uvodu prvega niza igrale slabo, zaradi česar so gostiteljice povedle kar z 11:0. V nadaljevanju se je igra gostij le popravila, a več kot znižanja zaostanka na 17:19 jim ni uspelo narediti. Tudi v drugem nizu jim je dolgo slabo kazalo, domačinke so bile v ospredju in vodile tudi že z 20:15, toda končnica niza je povsem pripadala odbojkaricam Nove KBM Branika.
Povsem drugače sta se odvila zadnja niza. V obeh so od začetka do konca prevladovale Štajerke in se veselile zmage v slovaškem glavnem mestu. Pri zmagovalkah je bila z 18 točkami najboljša Iza Mlakar, Marina Kaučič je dodala 16 točk, Lorena Fijok-Lorber pa 15. Pri domačinkah pa je najbolj izstopala Hudecova s 15-imi doseženimi točkami.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.