01:09, pet, 26. Apr

Od septembra dalje ugodnejša mobilnost za mlade





Združitev izkanice Hostelling International in Evropske mladinske kartice bo od septembra dalje omogočala bolj dostopno mobilnost za mlade med 15. in 30. letom starosti.

Kot so sporočili iz Popotniškega združenja Slovenije sta se skupaj z Zavodom MOBIN  dogovorila o združitvi ugodnosti obeh članskih izkaznic. Od septembra dalje bodo tako mladi ob včlanitvi v katerokoli od dveh združenj, koristili tudi vse popuste, ki jih ponuja partnersko združenje.

Popotniško združenje Slovenije svojim članom že sicer omogoča vsaj 10 odstotkov ugodnejše bivanje v mreži 4.000 mladinskih prenočišč (Youth Hostlov) po svetu s številnimi dodatnimi ugodnostmi, Zavod MOBIN pa mladim med 15. in 30. letom starosti omogoča preko 70 tisoč popustov po Evropi. Ker obe nevladni organizaciji delujeta prvenstveno na področju mobilnosti in aktivacije mladih v smeri družbeno odgovornega delovanja, saj se  zavedata, da komunikacija preko pametne tehnologije ne more v celoti nadomestiti osebnih stikov, enako pa ogledi filmov in fotografij ne bodo nikdar zamenjali čarov potovanj.

Sicer pa bosta organizaciji še naprej izvajali ločene programe mladinskega dela, vendar bosta v prihodnosti pripravili še številne pobude, ki bodo z združitvijo članskih izkaznic po novem dosegale preko 70 tisoč mladih v starosti 15 do 29 let, kar sicer predstavlja približno eno petino vseh mladih v Sloveniji.

Igor Jurišič (PZS) in Jan Peloza (zavod MOBIN) po podpisu sporazuma.
Igor Jurišič (PZS) in Jan Peloza (zavod MOBIN) po podpisu sporazuma.

“Tako je Slovenija postala prva država v Evropi, kjer sta se ločeni organizaciji, članici European Youth Card Association (EYCA) in International Youth Hostel Federation oziroma Hostelling International, dogovorili za izdajo skupne enotne izkaznice. Ta bo postala nepogrešljivo orodje v rokah mladih, ki radi ugodneje raziskujejo različne dele sveta, doma v Sloveniji pa koristijo že preko 500 popustov ter ugodneje prenočujejo v 36 Youth Hostlih,” je sporočil predsednik Popotniškega združenja Slovenije Igor Jurišič. 

K temu pa dodal, da bo vsem obstoječim in novim članom obeh organizacij z že veljavnimi izkaznicami, brezplačno omogočena nova virtualna izkaznica, ki se bo nahajala v mobilni aplikaciji Evropske mladinske kartice, dostopne na Google Play-u (za sistem Android) in App Store-u (za sistem iOS).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.