14:19, sob, 20. Apr

Od jutri spomladanski sejemski trojček FLORA, POROKA in ALTERMED





V Celju se bodo jutri (petek, 11. marec) ob 9. uri odprla vrata spomladanskega sejemskega trojčka FLORA, POROKA in ALTERMED. Temu se bo čez vikend pridružilo še srečanje čebelarjev ApiSlovenija.

sejem FLORA, foto: http://www.ce-sejem.si

Na celjskem sejmišču bodo od 11. marca do 13. marca potekali trije pomladanski sejmi Flora, Poroka in Altermed, pridružilo se jim bo tudi srečanje čebelarjev ApiSlovenija. Letos se bo na sejmih predstavilo okoli 400 razstavljavcev iz 16 držav.

V razstavnem programu sejma Flora bodo nadaljevali trend samooskrbe in domače pridelave, sejem Poroka pa bo prinesel nove poročne trende. Na Altermedu se bo v treh dneh zgodilo več kot 100 predavanj, predstavitev in kuharskih prezentacij, ApiSlovenija pa bo v znamenju pobude za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel in priložnosti, ki jih ta prinaša za gospodarstvo na splošno.

21. sejem Flora bo v sejemski dvorani L. Razstavljavci napovedujejo ugodne nakupe najboljših semen, sadik in zelišč, sadnega in okrasnega drevja, izbirati bo mogoče med trajnicami in enoletnicami, eko sadikami zelenjave in eko dišavnicami.

15. sejem Poroka v sejemski dvorani L1 prinaša top poročne trende, vrhunske kreacije na modni pisti, sejemske ugodnosti ter ideje in nasvete za popolni poročni dan. Na sejmu bo že šesto leto zapored velika promocijska razstava poročnih šopkov, s katero želita Celjski sejem in sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije promovirati slovenske cvetličarne in njihovo kreativnost.

Na 12. sejmu Altermed pa bodo že prvi sejemski dan v posebni dvorani K1 dvakrat izvedli predavanje Resnice in zmote o holesterolu. Na njem bo mogoče izvedeti, zakaj imajo tisti, ki uživajo zaseko ter malo- in polnomastno mleko, manj težav s holesterolom in debelostjo od tistih, ki se maščobam in holesterolu izogibajo. Govora bo o tem, katere maščobe nam koristijo in katere škodujejo in kakšna so najnovejša znanstvena spoznanja o maščobah.

39. srečanje čebelarjev ApiSlovenija, ki ga Celjski sejem pripravlja v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije, zadnjih osem let beleži nenehno rast števila obiskovalcev in razstavljavcev na dogodku. Čebelarke in čebelarji obisk največjega sejma v širši regiji izkoristijo za ugodne nakupe opreme, pripomočkov in materialov za čebelarjenje pred začetkom sezone.

Tridnevno sejemsko dogajanje prinaša še aktualno okroglo mizo o prihodnosti zelenih poklicev, ki jo pripravlja Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Mladi cvetličarji, vrtnarji in aranžerji pa se bodo na sejmišču že tradicionalno pomerili na državnih tekmovanjih. Slednja bodo letos štela tudi za Olimpijado poklicev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.