15:46, sob, 20. Apr

Od danes dalje v Mariboru “lentamo”





Danes se v Mariboru začenja 26. Festival Lent. Najbolj množičen tovrstni dogodek bo zaznamoval novi plavajoči oder na Dravi. Tja se vračajo najbolj odmevni dogodki, vključno s 30. Folkartom, iz katerega je festival zrasel.

festival lent 2016 (8)

Na glavnem odru med drugim velja izpostaviti koncerte Plavega orkestra, Vlada Kreslina in Đorđeta Balaševića. Letošnja novost festivala je selitev Večerovega odra z Lenta na Trg Leona Štuklja, kjer je zadnja leta stal začasni glavni oder in, kjer bodo obiskovalcem znova na voljo brezplačni koncerti.  Novo in večje bo tudi prizorišče Jurčkovega odra pri Stari trti.

Organizatorji so želeli popestriti tudi dnevno dogajanje v mestu, zato so pripravili nov programski cikel Pozor! Muzika na cesti!, v katerem se bodo na Poštni in Gosposki ulici ter na Grajskem trgu predstavljali glasbeniki različnih slogov. Od jazza, rocka, klasike do elektronske glasbe. Za družine bo znova zanimivo v Mestnem parku, kjer bo na voljo dovolj priložnosti za igro, kreativnost, spoznavanje novih veščin in druženje in koncerte – Art Kamp z odrom Triglav. Zaradi slabega vremena pa so morali odpovedati za danes napovedan koncert Zlatka.

Zaradi Festivala zapore cest 
Festivalski dnevi pomenijo tudi spremembe prometnega režima v mestu. V soboto 23. junija bo zaradi ognjemeta od 8h naprej zaprta sprehajalna pot od gostilne Orient do Titovega mostu na desnem bregu Drave. Od 22h dalje bosta za ves promet zaprta Glavni in Titov most. Ob 23h bo popolnoma zaprta Pobreška cesta na odseku od Trga revolucije do semaforiziranega križišča pod Europarkom in odsek od Taborske ulice od Glavnega mostu do Pobreške ceste. V nedeljo 24. junija bo zaradi prireditve Živo mesto popolna zapora vozišča Koroške ceste od krožišča na Glavnem trgu do krožišča Koroška – Strossmayerjeva ulica. Zapora bo trajala od 4.00 do 23.00. V sredo 27. junija pa bo od 22h do 1h zjutraj na glavnem trgu potekalo ulično gledališče, zato bo zaprta Koroška cesta od krožišča na Glavnem trgu do krožišča Koroška – Strossmayerjeva.

 

Z lento brezplačno na avtobus
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Narodni dom Maribor tudi letos študentom in dijakom omogočata ogled prireditev v okviru Festivala Lent po dostopnejši ceni. Mladi bodo za “Lento”, odšteli le 15 €. Hkrati pa Lenta letos omogoča še dodatne ugodnosti: popust za vse prireditve s posebno vstopnino, 50 % popust za vstopnico na kopališču Mariborski otok do 3. julija, ter brezplačni avtobusni prevoz na vseh mestnih linijah v Mariboru v času Festivala Lent.

lent-oddaje2018-pravi

Lentajte z BK TV

Utrinke in aktualno dogajanje zdaj že tradicionalno spremljajo ekipe regionalne televizije BK TV. Od jutri do konca festivala lahko poletna doživetja največjega multikulturnega festivala v Mariboru spremljate vsak dan ob 20h v oddaji Na Lentu z BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.