14:57, pet, 29. Mar

Od 2531 oddanih glasov je več kot polovica za župana Ptuja izbrala Andreja Čuša





Anketa, ki smo jo objavili na naši spletni strani in ljudi povprašali, koga bi volili za župana Mestne občine Ptuj je na mesto župana postavila kandidata Andreja Čuša.

Anketo smo zaključili včeraj, vanjo pa vključili do zdaj znane kandidate za župana Mestne občine Ptuj. Anketa je tako pokazala, koga bi ljudje, če bi bile lokalne volitve že sedaj, volili za župana Ptuja. Skupno je bilo oddanih 2351 glasov od katerih je bilo 1196 oziroma 51% namenjenih kandidatu Andreju Čušu iz Liste Andreja Čuša, 1002 glasova oziroma 43% so ljudje namenili Nuški Gajšek iz stranke Socialnih demokratov, 119 ali 5% je dobil nekdanji župan Štefan Čelan iz Liste dr. Štefana Čelana in 34 oziroma 1% glasov pa Rajko Fajt iz stranke SDS. Seveda gre za predčasno glasovanje, kjer niso znani še vsi županski kandidati Mestne občine Ptuj, saj je kandidaturo možno vložiti še do 18. oktobra 2018.

Anketa Ptuj lokalne volitve

Čuš je v začetku meseca septembra ob naznanitvi kandidature povedal, da ima Ptuj v srcu, svojo prednost pa vidi predvsem v tesnem stiku z Ljubljano, ki ga je stkal v času službovanja v državnem zboru. Njegov poglavitni cilj je, da bi obrnili trend padanja Ptuja na lestvicah v primerjavi z drugimi mestnimi občinami, saj je Ptuj ena izmed najslabše razvitih mestnih občin v Sloveniji. V primeru dejanske izvolitve na mesto župana pa Čuš obljublja, da ne bo nikomur zapiral vrat, saj je ključ do uspeha sodelovanje z vsemi, ne glede na strankarsko pripadnost. “Če bomo hoteli Mestno občino Ptuj spet dvigniti, bomo morali stopiti skupaj, in sicer tako, da ne bomo podirali, kot so recimo drevesa na tržnici, temveč tako, da bomo gradili, da se nam bo to povrnilo z več in boljše za vse,” je na novinarski konferenci ob naznanitvi kandidature za župana Ptuja dejal Čuš. Že takrat je javnosti povedal, da na mestu direktorja občinske uprave vidi dolgoletnega načelnika ptujske upravne enote Metoda Graha. Dodal je še, da želijo biti v predvolilni kampanji korektni, brez udarcev pod pasom, saj je po njegovem mnenju dogajanje pred štirimi leti preseglo vse meje dobrega okusa. Kljub vsemu je prepričan, da lahko podobno pričakujemo tudi letos, vendar ga to pri kandidaturi ne bo ustavilo, saj se je kot dolgoletni aktivni športnik naučil, da nasprotnika premaga z njegovo silo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.