12:38, sob, 20. Apr

Obtoženi umora brezdomca zanika svojo identiteto





Na Mariborskem sodišču, je znova potekala obravnava primera zoper Tomija Kolarja, obtoženega, da je novembra lani v zapuščenih prostorih nekdanjih mariborskih zaporov umoril svojega 41-letnega brezdomskega prijatelja. Obdolženi je zahteval, da sodnico izločijo iz primera, zanikal pa tudi svojo identiteto.

38-letni Kolar naj bi lani 23. novembra v zapuščenih prostorih zraven nakupovalnega središča Europark, vzel življenje drugemu brezdomcu, s katerim sta bivala v istih prostorih, a bila že nekaj časa sprta. Morilec naj bi se žrtve lotil z nožem na grozovit in zahrbten način. Policisti so Kolarja prijeli na dan umora, ko je peš hodil proti meji s Hrvaško. Od takrat obtoženi ostaja v priporu, za krivo dejanje pa mu grozi najmanj 15 let zapora.

 

pozar-v-nekdanjih-zaporih-maribor-2-10-3

Obdolženi še zmeraj zavrača možnost priznanja krivde, njegov odvetnik pa je danes predlagal preklic dokaznega predloga njegovega predhodnika Saše Jenčiča po zaslišanju izvedenca psihiatrične stroke, saj obdolženi trdi, da ni Tomi Kolar.  Zagovornik je nato podal še ugovor pravne narave glede očitkov obtožnice, da je šlo v obravnavanem primeru za nepravilno kvalifikacijo, saj uboja naj ne bi storil na grozovit način. Obtoženi se je med obravnavo več krat s povzdignjenim tonom sporekel s sodnico. Očitki laži ter nepravilno vodenega postopka, zahteval pa je tudi, da se na podlagi DNK analize ugotovi njegova identiteta.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.