19:15, čet, 28. Mar

Obisk pediatričnih klinik





Tekmovalke in tekmovalci, ki nastopajo pod okriljem Smučarske zveze Slovenije (SZS), bodo danes ob 11. uri obiskali pediatrične oddelke štirih slovenskih bolnišnic. Športniki si želijo druženja s svojimi najmlajšimi navijači, podelili jim bodo nekaj navijaških pripomočkov, hkrati pa jim želijo dati spodbudo pri zdravljenju.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Najboljši slovenski športniki v zimskih športih bodo danes obiskali mlade bolnike na pediatričnih oddelkih bolnišnic v Ljubljani, Mariboru, Celju in Izoli. Tokratni obisk športnikov je organiziran prvič, na SZS pa si želijo, da bi takšni obiski vsako leto po zaključku smučarske sezone postali tradicionalni,  je  povedal predstavnik za odnose z javnostmi na SZS Tomi Trbovc.

Pediatrično kliniko v Ljubljani bodo obiskali biatlonec Jakov Fak, alpski smučar Andrej Šporn, smučarska skakalka Katja Požun in poslovni direktor SZS Peter Škerlj. Pediatrični oddelek Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bodo obiskali alpska smučarja Ilka Štuhec in Boštjan Kline, deskar Jure Hafner in predsednik Smučarskega kluba Branik Boštjan Tancer. Otroci se srečanja s športniki veselijo, so povedali v UKC Maribor in dodali, da se bodo športniki srečali s tistimi navijači, za katere so starši to dovolili.

Pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Celje bodo obiskali smučarski skakalec Peter Prevc, deskar Rok Marguč in direktor SZS Jurij Žurej. V celjski bolnišnici skupaj z učiteljicami in vzgojiteljicami, ki delujejo v bolnišničnih šoli in vrtcu, pripravljajo poseben program za obiskovalce športnike, ki se bodo pomerili v igrah, ki jih igrajo v bolnišnici. Predvidoma se bo srečanja s športniki udeležilo okoli 40 otrok, ki bodo lahko in bodo sposobni sodelovati, sopojasnili v bolnišnici .

Bolnike na pediatričnem oddelku izolske bolnišnice pa bodo razveseljevali deskar Žan Košir, biatlonka Tea Gregorin, smučarska tekačica Vesna Fabjan, smučarska skakalka Maja Vtič in direktor marketinga SZS Gorazd Mauri.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.