22:39, čet, 25. Apr

Občinski svetniki potrdili županov predlog proračuna Občine Miklavž na Dravskem polju





Na prvi letošnji seji občinskega sveta Občine Miklavž na Dravskem polju je bila najpomembnejša točka o proračunu občine. V prvem branju so predlog župana Egona Repnika sicer sprejeli in ga dali v javno obravnavo do naslednjega branja, vendar so nekateri svetniki izrazili zaskrbljenost zaradi zadolževanja občine, drugi pa predlagali, da bi dali s participativnim proračunom možnost soodločanja tudi občanom po vzoru nekaterih drugih občin.

Največja investicija po proračunu Občine Miklavž na Dravskem polju je obnova občinske stavbe, sledi ji gradnja komunalne infrastrukture v Dravskem Dvoru, nadaljevanje gradnje infrastrukture v kraju Miklavž z urejanjem ulice Zlatke Karer in pa urejanje javne razsvetljave na novo. Pa tudi odkup zgradbe Kmetijske zadruge Hoče v središču kraja, ki jo, kot pravi miklavški župan Egon Repnik, potrebujejo iz popolnoma strateških razlogov občine.

Je pa zaskrbljenost zaradi zadolževanja in prestavljanja nekaterih pomembnih investicij v kraju ponovno izrazil občinski svetnik Damir Pekič. Meni namreč, da se občina preveč zadolžuje in da zaradi tega nekatere investicije, ki bi po njegovem že morale biti izvedene, niso niti v letošnjem planu.

O uvedbi participativnega proračuna, pri katerem bi imeli občani moč soodločanja, katere projekte uvrstiti med investicije občine, pa je razmišljal občinski svetnik Vlado Maksimovič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.