14:27, pet, 19. Apr

Občine Pesnica, Kungota in Šentilj v dogovor o sodelovanju





Župana in županja treh sosednjih občin Šentilj, Pesnica in Kungota so se danes skupaj z direktorji občinskih uprav, srečali v prostorih Občine Šentilj. Namen srečanja je bil dogovor o sodelovanju in iskanju sinergijskih učinkov pri delovanju občin kot servisa občanom.
Odprli so vprašanje kako na področju predšolske vzgoje zagotoviti sorazmerno enakomerno zasedenost vrtcev v posamezni občini in da se s plačevanjem stroškov za obiskovanje vrtca v drugi občini, občinskega proračuna ne obremenjuje dvakrat. Ugotavljajo, da se izkazujejo večje potrebe na področju povezovanja v turizmu, kjer bi postopoma lahko oblikovali tudi lastno blagovno znamko.

S skupno projektno pisarno, bi si lahko s prispevanjem kadrov nudili medsebojno pomoč in oblikovali skupne prijave na določene projekte, ob dobljenih pa jih vodili iz pisarne. Vsi so se strinjali, da obstaja velik problem pri kadrovski podhranjenosti.

FOTO: Občina Šentilj
FOTO: Občina Šentilj

Možnosti vidijo tudi pri ustanovitvi skupne občinske uprave, saj da bi lahko specifične naloge opravili tudi na tak način. Pogovor je tekel tudi o skupnih prireditvah ob koncu šolskega leta ali za starejše. Sicer pa so dorekli še, da se bodo direktorji občinskih uprav srečevali na rednih kolegijih, prvo naslednje srečanje pa bo v Pesnici že v začetku aprila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.