22:20, sre, 24. Apr

Občine Hoče-Slivnica, Ruše in Maribor postale branju prijazne občine





Občine Hoče-Slivnica, Ruše in Maribor so dobile naziv Branju prijazna občina. Ta naziv so jim podelili Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo RS za kulturo. Ob tem pa tudi nekaterim drugim občinam, v katerih se trudijo za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture.

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo Republike Slovenije za kulturo so v torek, 3. decembra 2019 v Kulturnem domu v Medvodah že tretjič podelili nazive Branju prijazna občina. Ta javni natečaj Branju prijazna občina je nastal z namenom, da občine spodbudi k bolj aktivnemu delovanju v lokalni skupnosti in povezovanju med različnimi organizacijami za izboljšanje bralne pismenosti in bralne kulture. Njegov cilj je, da vse lokalne skupnosti v Sloveniji postanejo branju prijazne.

knjiga-knjige-knjigarna

Tokrat so dobile naziv občine Cirkulane, Dobrepolje, Hoče-Slivnica, Mežica, Postojna, Polzela, Ravne na Koroškem in Ruše ter dve mestni občini: Mestna občina Maribor in Mestna občina Velenje. Njegov namen je spodbujanje aktivnosti lokalne skupnosti za izboljšanje bralne pismenosti in kulture. Skupaj je od leta 2017 nazive Branju prijazna občina prejelo 38 občin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.