02:28, pet, 19. Apr

Občina Starše bo brezplačno zagotovila 4500 mask





V občini Starše bodo razdelili 4500 mask, so danes sporčili iz Občine.

Vir: Občina Starše

“Župan Občine Starše Bojan Kirbiš je prisluhnil pobudi članice Društva Ajda Starše Ireni Šerdoner, ki je predlagala, da bi članice društva šivale maske. S predsednico Društva Ajda Starše Janjo Golob sta sklenila dogovor, da bodo članice društva in ostali prostovoljci šivali maske. Župan je najprej naročil šivanje 2000 mask, ker pa želi zaščititi vse občane in občanke Občine Starše je dodatno naročil še 2500 zaščitnih mask pri zunanjemu izvajalcu,” so zapisali v sporočilu.

Vir: Občina Starše

K temu so zapisali, da bo vse stroške materiala (pralnega bombaža) pokrila Občina Starše, maske pa bodo sešile članice Društva Ajda Starše in prostovoljci, ki niso člani društva. Ob dogovoru je župan Kirbiš poudaril, kako pomembno je za razvoj stopiti skupaj, še posebej v kriznih časih epidemije in se zahvalil članicam društva in prostovoljcem za nesebično pomoč pri zaščiti soobčanom. “Takšne akcije nas povezujejo, naj bo tudi tako po epidemiji. Še enkrat hvala vsem, ki v teh težkih časih pomagate našim občanom, še posebej tistim iz ranljivejših skupin. S tem ukrepom bomo skupaj z društvi poskrbeli za zaščito vseh občank in občanov. Do sedaj smo že najbolj potrebnim in ranljivejšim skupinam razdelili okrog 900 mask. Ko bodo te dodatne maske končane pa bomo skupaj s poveljnikom civilne zaščite Ivanom Paveo in predsedniki Krajevnih skupnosti poskrbeli, da bodo zaščitne maske prišle do vseh občank in občanov. Še enkrat se zahvaljujem vsem, ki ste pristopili k šivanju in nabavi mask, še bolj zato, ker vemo, da maske v takšnih količinah niso dobavljive in seveda, kar je tudi prav, imajo prednost pri dobavi zdravstvene ustanove,” je dejal.

Sicer pa so v občini s strani Uprave za zaščito in reševanje prejeli 350 mask za enkratno uporabo. Nabavili so tudi zaščitne rokavice in razkužila. Zaščitno opremo so razdelili ranljivi skupini občank in občanov, poslovalnicam Pošte Slovenije v Staršah in Marjeti na Dravskem polju, trgovini Jager in Marketu Trniče, Zadrugi Starše, Petrolu, podjetju Gradnje Starše, pogrebnemu moštvu, Veterinarski ambulanti Miran Zorin in prostovoljnim gasilskim društvom v občini. Nekaj opreme pa je za svoje delovanje prejela tudi Civilna zaščita Starše. “Do nedelje bodo razdelili 4500 mask in približno 120 paketov humanitarne pomoči, za katere pa skrbijo člani Društvu prijateljev mladine in Krajevne organizaciji Rdečega križa Marjeta in Starše. Prvi del, tisoč zaščitnih mask, je bil razdeljen danes zjutraj,” so še pisno sporočili iz Občine.

Druge novice

Comment

  • Martina Zorko

    3 aprila, 2020

    Hvala društvu Ajda in ostalim prostovljcem, za čas in trud,ki so ga vložili v šivanje mask ter seveda občini Starše oziroma županu za prizadevanje in skrb za zaščito občanov.
    Martina Zorko za KD Urška Prepolje.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.